Van alles te beleven tijdens Museumweek in Gevangenismuseum

VEENHUIZEN – De vierde editie van de Nationale Museumweek vindt dit jaar plaats van 9 t/m 15 april. Het Gevangenismuseum doet mee met een leuk programma op zaterdag 14 en zondag 15 april. Bezoekers kunnen het museum in het weekend bezoeken tegen gereduceerd tarief: Volwassenen betalen 5,00 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar zijn de kosten 2,50 per persoon. Hieronder vind je het programma.

Kinderknutseltafel: maak een mooie kleurplaat, knutsel je eigen button of maak een vingerafdruk op je eigen signalementskaart: aan de kinderknutseltafel knutselen we erop los! Datum: zaterdag 14 en zondag 15 april, Tijd: 11.00-16.00 uur, Kosten: gratis (wel museumentree).

Instaprondleiding door het museum: leer alles over de geschiedenis van misdaad en straf. Er is extra aandacht voor de geschiedenis van gevangenisdorp Veenhuizen. Datum: zaterdag 14 en zondag 15 april. Tijd: 14.00 en 15.00 uur. Kosten: museumentree (rondleiding gratis). Aanmelden: melden bij de balie, vol=vol!

Draaidemonstraties in de Elektriciteitscentrale: een ware belevenis om de Kromhout- en Crosslymotor in actie te zien, met tekst en uitleg door enthousiaste vrijwilligers. Datum:  zaterdag 14 en zondag 15 april. Tijd: tussen 12.00-16.00 uur. Kosten:  Gratis