VANDAAG Eten & Drinken genomineerd voor Lunchroom/Broodjeszaak van het jaar

‘De kracht is ons team, de afwasser is net zo belangrijk als de bediening’

NIEUWS! VANDAAG Eten & Drinken in Leek is genomineerd voor Lunchroom/Broodjeszaak van het jaar in de provincie Groningen en daarmee misschien zelfs wel van heel Nederland. Dat liet Nederlandse Horecaprijzen de lunchroom aan De Dam per mail weten. En dat kwam als een volslagen verrassing voor het team van VANDAAG. Natuurlijk zouden ze maar wát graag die trofee binnenhalen en daarbij hebben ze hulp nodig van stemmers. Vanaf 14 oktober kan er gestemd worden.

Zeker zijn ze trots, Mariska en Harrie van VANDAAG Eten & Drinken. Trots op de nominatie, maar ze blijven er vooral nuchter onder. Want gewoon blijven, dat is nou net de kracht van VANDAAG. “Toen ik het mailtje zag met ‘gefeliciteerd’, dacht ik: ‘het zal wel’”, begint Harrie. “Toch bleek het serieus te zijn en besloot ik ons aan te melden. Dat lukte niet, want we waren al aangemeld.” Mariska vermoedt dat er een mystery guest in het spel is. Ze vindt het een eer, maar raakt er niet door van slag. “We gaan gewoon lekker door zoals we altijd doen. Onze gasten verwennen met lekker eten en drinken in een huiselijke, ongedwongen sfeer. De kracht is ons team. De afwasser is net zo belangrijk als de bediening. En niet onbelangrijk: een meedenkende leverancier; ActiFood!”

Nieuwe avondkaart

De avondkaart van VANDAAG is inmiddels behoorlijk uitgebreid. Zo valt er te kiezen tussen 6 vaste hoofdgerechten, tussen de 2 en 4 variabele gerechten en een driegangenmenu. “We springen in op de seizoenen. Zo staat er in de winter een stoofpotje op de kaart, hebben we altijd een wisselend vega-gerecht en onze proeverijen natuurlijk, die blijven populair. Net als onze lekkere, ouderwetse toetjes uit grootmoederstijd. Wentelteefjes van suikerbrood bijvoorbeeld.” Met de invoering van de nieuwe avondkaart zijn de avondopeningstijden verruimd. De keuken is op vrijdag en zaterdag open tot 20:00 uur, gezellig tafelen kan tot een uurtje of tien. “We kijken niet zo precies. Als het gezellig druk is, blijven we gewoon iets langer open.”

‘Achterom bij VANDAAG’

Ondertussen wordt hard gewerkt aan de aankleding van de ruimte achter de lunchroom. Hiermee krijgt VANDAAG meer ruimte voor feesten en partijen. “Veel mensen willen hier graag hun feest of receptie geven. We komen geregeld ruimte te kort, dan moeten we ‘nee’ verkopen”, vertelt Mariska. “De ruimte hierachter richten we net zo gezellig in als de lunchroom. Ook hier: huiselijk. Je zit niet in een zaaltje maar hebt het gevoel alsof je in een huiskamer zit. Sfeervol en gezellig.”

Je hoort het, aan stilzitten doen ze niet bij VANDAAG Eten & Drinken. En dat blijft niet onopgemerkt. Ook niet bij Nederlandse Horecaprijzen. Vind jij nou ook dat VANDAAG deze prestigieuze titel verdient? Breng dan je STEM uit:  Stemmen kan vanaf 14 oktober tot 25 november via: www.horecaprijzen.nl/vandaag-eten-drinken. Houd ook de Facebookpagina van VANDAAG in de gaten!

De Dam 2a Leek. Telefoon: 0594-697870