Veel belangstelling voor gasloos bouwen in Leek en Zevenhuizen

LEEK – Veel mensen maakten op zaterdag 7 april van de gelegenheid gebruik om het nieuwbouwaanbod in de gemeente Leek te bekijken tijdens de nieuwbouwbeurs in het gemeentehuis van Leek. Bijzondere aandacht ging uit naar de overstap die de gemeente maakt naar aardgasvrije nieuwbouwwoningen. In de nieuwste fase van uitbreidingswijken Oostindie in Leek en Zevenhuizen-Oost wordt geen gasleiding meer aangelegd. De medewerkers in de aparte informatiestand over aardgasvrij bouwen hadden het dan ook druk met het beantwoorden van vragen over wat gasloos precies inhoudt.

Wethouder Karin Dekker: “Het is goed te merken dat de woningmarkt klaar is voor gasloos bouwen. De bezoekers van de beurs waren enthousiast over het feit dat we vanaf nu geen aardgas meer aanleggen in onze nieuwbouwwijken. Er is dan ook veel animo voor de nieuwe projecten met aardgasvrije woningen in Oostindie en Zevenhuizen-Oost.”

De nieuwe kavels en projecten zijn te vinden op www.woneninleek.nl. U kunt zich daar ook inschrijven als belangstellende voor een bouwkavel.

Leek is als woongemeente zeer geliefd. Leek combineert een landelijke omgeving met een uitstekend voorzieningenniveau met onder meer een veelzijdig winkelcentrum en grootwinkelplein, een prima onderwijsaanbod van peuterspeelzaal tot gymnasium en talloze sociaal-culturele en recreatieve mogelijkheden. Leek ligt langs de A7 op 15 autominuten van Drachten en Groningen en heeft goede busverbindingen. Informatie over alle nieuwbouwprojecten en beschikbare kavels in de gemeente vindt u op www.woneninleek.n