‘Veel lichamelijke klachten komen voort uit de psyche, als je niets doet blijven ze vastzitten in je lichaam’

Atalantabloem, genezing door inzicht

Op zaterdag 19 september opent in Norg Atalantabloem, de praktijk van energetisch- en bewustwordingstherapeute Jeannine van den Kieboom en ademcoach Henk Oosterman. In fraai ingerichte Finse kota’s achter in de riante tuin aan de Zandvoort 21 houden ze ieder hun eigen praktijk. Jeannine helpt haar cliënten in  één op één sessies, Henk werkt met groepen. Beide geloven ze in het zelf herstellend vermogen van het lichaam en genezing door inzicht. “Veel lichamelijke klachten komen voort uit de psyche. Ze blijven vastzitten in je lichaam wanneer je er niets mee doet.”

Lange tijd hielden Jeannine van den Kieboom en haar partner Henk Oosterman workshops bij een spiritueel centrum in hun vorige woonplaats Roosendaal. Het besluit om een eigen praktijk te starten bracht hen naar Norg. De rust en ruimte in het Drentse dorp voelde als een warme deken. Toen ze ook nog een huis vonden met een royale tuin voor praktijkruimte was de koop snel gesloten. Op 19 september opent Atlantabloem, naar de vlinder die een bijzondere rol speelde in het leven van Jeannine. “De vlinder staat voor transformatie. Onze praktijk staat voor begeleiding in persoonlijke groei en intuïtieve ontwikkeling, dat past goed bij elkaar.”

Oorsprong

Terug naar de oorsprong. Die begint bij de geboorte van Jeannines dochter. Door een medische fout lag ze na haar geboorte aan de beademing. Het was een kwestie van erop of eronder, zeiden de artsen. “Die twijfel was er bij mij helemaal niet. Ik wist dat ze het zou redden, mijn moedergevoel was zo sterk. Ik kreeg gelijk. Later stonden we met heel veel potten pillen buiten.” Daarna werden het vijf jaren van veel medicijnen per dag, een keukenkastje vol, vertelt Jeannine. “Op een goed moment dacht ik: waar zijn we mee bezig? Werkt het ene medicijn niet, krijg je een ander potje. Allemaal gif.  Ik heb alles weggegooid. Na drie maanden knapte ze op. Zag ik een vrolijk meisje op de trampoline springen. Haar immuunsysteem heeft hard gewerkt om haar beter te maken. Een moment dat ik nooit weer vergeet: zelf was ik zó ziek, het voelde alsof alle medicatie van vijf jaar mijn lichaam uit moest.”

Diepere laag

Al vroeg ontdekte Jeannine haar paranormale gaven. En wat je kunt doen met gedachtekrachten. Ze zocht verdieping en volgde jarenlang cursussen en gaf consulten. De lovende en dankbare reacties van haar cliënten motiveerden haar om door te gaan. “Veel van mijn cliënten hebben al van alles ondernomen om van hun klachten af te komen. Ze voelen zich niet begrepen door hun omgeving. Anders kijken naar ziekten vraagt een andere mindset. Wij geven geen pilletjes, maar we laten mensen zelf de oorzaak van hun klachten voelen. Veel lichamelijke klachten komen voort vanuit de psyche. Ze blijven vastzitten in je lichaam als je er niets aan doet.” Jeannine behandelt mensen met problematiek als angststoornissen, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, psychische en lichamelijke klachten als maag-, hart-, buik-, en darmklachten, onzekerheid en onbewuste, onderdrukte traumatische gebeurtenissen. “Als ik iemand behandel, breng ik degene terug naar een diepere laag van het bewustzijn. We gaan terug naar wat er toen is gebeurd. Als je de pijn voelt, herkent en erkent, kan het helen. En dat helen doet het lichaam helemaal zelf. Cliënten ervaren verlichting, het gevoel dat ze weer sterk in hun schoenen staan en met een frisse blik de wereld in kunnen kijken.”

Rituelen

Henk is professioneel ademcoach. Hij helpt mensen om een ‘verbonden ademhaling’ op gang te brengen. Hij leeft vanuit het principe van de vier windrichtingen, afkomstig van het Sjamanisme. Henk reisde de hele wereld over en ontmoette vele uitheemse stammen, waaronder de Maori’s in nieuw Zeeland. Vanuit die oude culturen verricht hij zijn behandelingen. “Wanneer je borst en buik via ademhaling met elkaar in verbinding brengt, krijg je zoveel zuurstof in je lichaam, dat er geen plaats meer is voor ander gerief.” Naast ademcoach houdt Henk zich bezig met ceremonies en rituelen. Ieder kwartaal doet hij een ritueel in groepsverband. Henk legt uit: “Een van de ceremonies die plaatsvindt is aan het einde van het jaar de oudejaarsceremonie waarbij je het ‘oude’ afsluit door op een briefje te schrijven wat je niet meer wilt. Dat kan van alles zijn: geruzie in de familie, gezondheidsproblemen, niet langer frustraties willen uiten op kinderen. Al die briefjes worden vervolgens na een ritueel dat ik uitvoer verbrand. Zo nemen we afscheid van het oude en verwelkomen het nieuwe. Die ceremonies werken helend. Mensen krijgen een andere kijk op het leven. Genezing door inzicht.”

Finse kota’s

Wie de praktijkruimten van Jeannine en Henk binnenstapt voelt een oase van rust. De geur van het hout, de inrichting met spullen van over de hele wereld, de houten banken met zachte kussens voelen prettig aan. Alsof je lijf in de zenstand overgaat. Heel bijzonder. Net als de kleine deur die je door moet om de praktijkruimte binnen te komen. Henk heeft de bouwpakketten uit Finland laten komen en (met een beetje hulp van vrienden, familie en een plaatselijke aannemer) vervolgens zelf in elkaar heeft gezet. Een behoorlijk klus, maar het resultaat mag er zijn.

Bij Atalantabloem kun je naast bovengenoemde consulten ook terecht voor meditatieavonden, workshops met wisselende thema’s, cursus intuïtieve ontwikkeling, ademsessies in groepen en het energetisch reinigen van woningen.

Nieuwsgierig wat Jeaninne en Henk voor jou kunnen betekenen? Maak gewoon even een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek! Atalantabloem is te bereiken via 06-25165610 of per mail: info@atalantabloem.nl Website: www.atalantabloem.nl