Veenhuizen maakt ook indruk bij ONR; eerste overwinning VEV’67

Zaterdagvoetbal
REGIO – Op de derde speeldag stond de ‘kleine derby van Noordenveld’ op het programma: ONR-Veenhuizen. Veenhuizen, dat vorige week indruk maakte, imponeerde ook in Roden. Al kon het een 0-4 voorsprong niet uitbouwen en kwam ONR nog akelig dichtbij: 3-4. VEV’67 boekte de eerste overwinning. Marum won opnieuw en heeft nu ‘drie op een rij’. HFC’15 ging flink onderuit: 0-5. Boerakker scoorde er zelf flink op los, al gebeurde dit pas na rust: 6-2. De wedstrijd van Haulerwijk bij VVK ging niet door, omdat het clubgebouw Het Noorden- waar meerdere clubs gehuisvest zijn-  is afgebrand.
VEV’67 schreef de eerste zege in de boeken. Dit na een waar leeuwengevecht met Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. Vlug En Vaardig kwam slecht uit de startblokken en keek in de tweede minuut al tegen een 0-1 achterstand aan. Al was het een discutabel buitenspeldoelpunt. Binnen een kwartier waren de rollen omgedraaid: 2-1. VEV liet na om de zaak uit bouwen. In de tweede helft was het puur overleven en sloegen de Leeksters op de counter nog twee keer toe. Arjan Veenstra, Gerhard van den Berg, Enrico Wardenier en A-junior Patrick van der Ploeg maakten de doelpunten. “We misten twaalf man. De jongens die er stonden hebben gevochten als leeuwen”, vond Luitzen Nijboer.
Het weer niet messcherpe Pelikaan S – liet zich niet weer verrassen door Aduard 2000 en won afgetekend in het Middag-Humsterland.  Al vielen de 0-1 en 0-2 wel op een erg gunstig moment, kort na elkaar en vlak voor rust. Het was de niet geheel fitte Martijn Drent die twee keer de Aduard-keeper verschalkte met een lob.  Met de 0-2 zat Pelikaan S, dat bepaald niet sprankelend speelde en legio kansen miste, in een zetel.  Na de pauze gaf het verwoed strijdend Aduard dat het 45 minuten vol kon houden de wedstrijd op en liep Pelikaan S nog verder weg: 0-4.  Danny Holband benutte een elfmeter en Petrit Hoxhaj werd geen strobreed in de weg gelegd voor de 0-4. De ingevallen Yoshua St. Juste liet zich gelden en kreeg nog twee kansen. Overigens bij Pelikaan S stonden slechts twee echte Oostwolders in de basis, waaronder verdediger Wim van Bavel, zoon van de oud-voorzitter die Wim Bulten als sponsor binnenhaalde.  Overigens deed Freddie de Grooth niet mee. Hij kampt met een blessure.
ONR-Veenhuizen, ‘de kleine derby’, al vroeg op het programma.  Veenhuizen won de burenruzie voor weinig kijkers aan de Hullenweg. ONR-trainer Ronald Vermeulen gaf in eerste instantie de complimenten aan Veenhuizen, dat hij ‘heel goed’ noemde. Pas daarna keek hij naar zijn eigen ploeg, die de vier doelpunten in de eerste helft te gemakkelijk weg gaf. “Veenhuizen was in de duels te snel, wij kwamen fysiek niet in contact. Veenhuizen heeft ons keurig vastgepakt op de zwakke punten.” De 0-1 vergeleek Vermeulen met het niet ingrijpen van FC Utrecht-verdedigers tegen FC Groningen. In de tweede helft vond Vermeulen het niet verwonderlijk dat het 3-4 werd. “Veenhuizen hoefde de wedstrijd niet op 100 procent uit  te spelen. Invallen bij 0-4 is vreselijk”. Die invallers waren Sjoerd Hoek, Leon Schievels en Martijn Alssema, die na lange tijd zijn rentree maakte. “Het was hetzelfde verhaal als in Grijpskerk: we speelden heel goed en hadden met 0-6 voor moeten staan. In de tweede helft raakte de energie op en kwamen we niet meer onder de druk uit. We hebben de wedstrijd over de streep gesleurd”, vond collega Tino Slagter. Hein Luinstra en Michel Schievels (twee keer) waren de Roner schutters. Voor Veenhuizen waren Bram Schmidt en Sjoert Giezen twee keer succesvol.
SV Marum kwam woensdagavond al in actie bij De Pelikanen, dat in het weekend het 65-jarig bestaan vierde. Het is ‘drie op een rij’ voor Marum, dit na een ruime zege, die pas aan het eind tot stand kwam. Marum kwam al vroeg op achterstand doordat het achterin niet alert was. De gasten bogen de achterstand snel om in een 1-2 voorsprong (doelpunten Jorrit Terpstra en Martijn Kuiper). Na rust een feller De Pelikanen dat vooruit verdedigde en het Marum lastig maakte. Er viel geen goal uit. Marum kreeg vervolgens een penalty mee, die Daan Assink verzilverde. Marc Oldewarris zorgde voor de eindstand: 1-4. Marum gaat met Loppersum fier aan de leiding.
Een pijnlijke middag voor HFC’15 dat aan de Verbetering met 5-0 klop kreeg van Loppersum SC. Na een eerste grote kans voor Michel IJpema die de lat trof, kwam het in blaugrana spelende Loppersum voor de eerste keer over de middelllijn. Dde doorgebroken spits werd geblokt door de keeper. Volgens de scheidsrechter  een geval van ‘doelkans ontnemen’. De keeper rood en een penalty tegen. Frans Brouwer vond de driedubbele straf veel te zwaar. “Zelfs de tegenstander snapte het niet”. Met verdediger Rutger Hofsteenge in het doel werd de pingel verzilverd. De gasten profiteerden vervolgens van de organisatorische wanorde bij HFC, dat na rust het hoofd wel gebruikte en nog aardig partij gaf. Het werd 0-5.
Boerakker-trainer Jelke Nijboer was allesbehalve tevreden over de 2-2 in de eerste helft, tegen Glimmen. “De doelpunten vielen te gemakkelijk, de jongens waren niet geconcentreerd en daar heb ik een hekel aan”. In de rust zette Nijboer de puntjes op de i. “De puntjes móesten op de i”, vond Nijboer. Boerakker ging met dezelfde elf de wei in, maar wel beter bij de les. Joey Hummel, die ook de 2-1 scoorde, zorgde voor nog meer bevrijding (3-1) en nam ook de 4-2 op zijn conto. ‘Wp’ Wouda en Harke Kalfsbeek voerden de productie verder op: 6-2.