Veenhuizen ‘steelt’ een punt; Haulerwijkse Boys komt sterk terug tegen TLC

Zaterdagvoetbal

REGIO – In de zaterdagafdeling kwamen in het paasweekend vier clubs in actie: Veenhuizen, Marum, TLC en Haulerwijkse Boys. De twee laatste ploegen speelden tegen elkaar. Veenhuizen speelde gelijk en ook TLC-Haulerwijkse Boys eindigde in een remise. Marum versloeg Aduard (zie verslag elders).

In de derde klasse D houdt Veenhuizen prima stand. Op sportpark ‘Achter de Molen’ deelden de blauw-witten de punten met Fit Boys. “Een gestolen punt; het was het hoogst haalbare”, gaf Veenhuizen-trainer Marcel van Veenen toe. Met name in de eerste helft dicteerde de club uit Beilen. Veenhuizen kwam steeds een stapje te laat tegen de ploeg uit Midden-Drenthe, dat een plaatsje hoger stond en blijft. De thuisclub hield tot de rust Fit Boys op 0-0, maar moest direct na rust toch buigen: 0-1. Veenhuizen kwam nog een paar keer goed weg, waarna het toch weer grip kreeg op het duel en tien minuten voor tijd bepaalde Jim van der Leest de eindstand op 1-1. “In Beilen joegen we op de 1-0 en kregen de deksel op de neus. Nu speelden we zuiniger”, bekende Van Veenen na afloop. Het leverde een punt op. De debutant blijft daardoor achtste.

De derby TLC-Haulerwijkse Boys eindigde in een doelpuntrijke 3-3. ‘Rodenburg’ kwam voortvarend uit de startblokken. Door doelpunten van Rene de Vries (twee keer) en Remco Spriensma konden de blauw-groenen achterover leunen: 3-0. Maar kort voor rust verkeek doelman Alex Veenstra zich op een afstandsschot en scoorde Louwjan Beijert de 3-1. “Na de pauze hadden we de 4-1 moeten maken”, vond Wiebe van der Beek van TLC. De gasten gooiden vervolgens alle ballen voor het doel en deze speelwijze had succes. Al was de 3-2 een eigen doelpunt. En volgens Van der Beek ging er een overtreding aan vooraf bij 3-3. “In de rug klimmen en overhangen van de tegenstander is in principe een overtreding, maar daar moet je dan bij neerleggen. We hebben het zelf weggegeven”. Voor TLC, dat lange tijd leuk mee heeft gedaan bovenin, gaat het seizoen uit als een nachtkaars. Collega Ed Laagland- die vlak voor het duel Thom Mulder zag afhaken wegens diaree- vond zijn ploeg een hele slechte eerste helft spelen. “We hadden de laatste weken stappen gemaakt en kwamen nu overal te laat. Ik heb de jongens in de rust gezegd te schamen voor de eigen supporters. In de tweede helft waren we heer en meester. We hadden de wedstrijd ook naar ons toe moeten trekken.” Overigens was Beijert, die twee keer scoorde, bij alle doelpunten betrokken. Ook Haulerwijkse Boys doet nog slechts voor spek en bonen mee in deze competitie.