Veenhuizers stemmen massaal; Harry Maat belangrijkste naam in Dream TeamVEENHUIZEN – Afgelopen week ging De Krant op zoek naar het Dream Team van vv Veenhuizen. Ook dit keer werden er weer volop namen ingezonden door stemmers die de plaatselijke voetbalvereniging een warm hart toedragen. Dat saamhorigheid en verbondenheid belangrijke kernwoorden zijn van de voetbalclub, bleek ook tijdens de stemming voor het Dream Team. Over de meeste namen waren de Veenhuizers het unaniem eens. Hierdoor waren er wél behoorlijk wat stemmen nodig om het Dream Team te halen. Nu alle stemmen geteld zijn, kunnen we zien hoe het Dream Team van vv Veenhuizen eruit ziet.

De plek onder de lat wordt in het Dream Team van vv Veenhuizen ingenomen door Peter Moltmaker. Hij bleef in een spannende strijd om de positie van doelman concurrent Abele Veenstra nipt voor. Andere keepers die het niet redden, zijn onder andere Otto Grootten en Jonathan Auwen. In de verdediging is Harry Maat de grote naam. Hij kreeg niet alleen van de verdedigers de meeste stemmen, maar tevens van alle genoemde namen. Hiermee mag hij zich gerust de populairste speler aller tijden noemen van de Veenhuizers. In de verdediging krijgt hij versterking van Gerjan Wiessenberg, Ruud Hendriks en Jan Riemsma, die onder meer Harry de Jong en Michiel Hoving voorbleven. Op het middenveld is er plek voor Henk Duin, Ruud Hendriks en Herman van Bruggen. Zij werden vaker genoemd dan onder andere Ferdinand Rozema en Sjouke Rooks. De voorhoede wordt gevormd door Alex Stam, Fokko Luiting en Tjeerd Wieringa. Laatstgenoemde kreeg van alle aanvallers de meeste stemmen. Aanvallers die het net niet redden, zijn onder andere Hans Lubbers en Robert Elsinga. Het Dream Team van vv Veenhuizen wordt gecoacht door Piet Metiary, die verreweg de meeste stemmen kreeg. Coaches als Peter Moltmaker, Marcel van Veenen en Simon Neef konden Metiary niet inhalen.
Hiermee is het Dream Team van vv Veenhuizen compleet. Laten we hopen dat de huidige eerste selectie nog vele prachtige momenten gaat meemaken en dat er nieuwe talenten opduiken, wellicht over vijftig jaar een plekje verdienen in het Dream Team van de club. Volgende week is het de beurt aan vv ONR, van welke club voorlopig het laatste Dream Team wordt samengesteld. Na de ploeg uit Roden volgt er namelijk een zomerstop, waarna in het najaar de resterende clubs aan bod komen.