Vereniging trots op nieuw uniform én eigen muziekcentrum

Roden Rodermarktparade 2014-10

In the sportlight: MV Noordenveld

RODEN – Ga er maar aan staan. Muziekvereniging Noordenveld beschikt al enige tijd over een geheel eigen muziekcentrum. Dan is de koek wel even op denk je, maar bij MV Noordenveld duidelijk niet. De vereniging presenteerde afgelopen zaterdag tijdens de drukbezochte Rodermarktparade namelijk ook de prachtige, nieuwe en kostbare uniformen van de Showband.

MV Noordenveld is een vereniging met historie. Sinds de oprichting in 1925 timmert het behoorlijk aan de weg. Vanaf begin dit jaar vinden de repetities plaats in het eigen verenigingsgebouw aan de Klimop 2B in Roden. Dit gebouw werd voor één euro van de gemeente overgenomen, maar moest wel grondig aangepakt worden. Dit gebeurde met zoveel mogelijk eigen mensen. In totaal werd er meer dan tweeduizend werkuur geleverd. Op dinsdag repeteert het Harmonie Orkest onder aanvoering van dirigent Henk Boer. Het orkest bestaan uit slagwerk- en blaasinstrumenten. Ook op dinsdagavond repeteren de jongeren van Jong Noordenveld. De groep bestaat uit de C-groep (beginnersklas zonder diploma) en de Jeugdband. Voor de beginners is er ook Music for Kids. Hier leren kinderen met muzieklessen in Roden voor het eerst wat muziek is en welke instrumenten er te bespelen zijn binnen de vereniging. Op dinsdag en woensdagavond traint de Color Guard. De Guard bestaat uit drie groepen: de Pre cadets, de (junior)cadets en de A-groep. De Color Guard van de vereniging doet mee aan de winterguard onder de naam N-Motion. Op vrijdagavond repeteert de Showband. Sinds 2011 is de showband voorzien van koperblazers. Tot die tijd was de Showband voorzien van slagwerkers, piccolo’s en dwarsfluiten. De vereniging staat amateurmuziek voor, maar heeft een bestuur die naar buiten en binnen een professionele organisatie neerzet. De vereniging telt meer dan honderd leden en staat te boek als gezellig.

Overigens was de manier waarop MV Noordenveld en gymzaal Klimop aan elkaar verbonden werden best bijzonder. Dat gebeurde namelijk bij supermarkt Jumbo in Roden. Het was dan ook niet geheel toevallig dat daar de overeenkomst tussen de gemeente Noordenveld en de vereniging getekend werd. ‘Ooit sprak voorzitter Martin de Koning mij in de Jumbo aan over een eigen muziekaccommodatie. In eerste instantie had hij een andere locatie op het oog, maar uiteindelijk konden wij gymzaal Klimop aanbieden’, zegt wethouder Alssema, die zaterdag om 14.00 uur het prachtige muziekcentrum zal openen.

‘Wij als bestuur en natuurlijk ook de leden zijn echt enorm blij met deze locatie. Met de overname van de gymzaal gaat een langgekoesterde wens- een eigen accommodatie- in vervulling. Dankzij de inzet van vrijwilligers is het echt prachtig geworden’, zegt voorzitter Martin de Koning. Ook Alssema is niets dan lof over het werk van de vrijwilligers, die op grootse en blijvende wijze geëerd zullen worden in het muziekcentrum. ‘Wat ook mooi is, is dat de gymzaal deels ook als sportzaal gebruikt kan blijven worden.’

Behalve de eigen stek, presenteerde Showband Noordenveld afgelopen zaterdag tijdens de Rodermarktparade het nieuwe uniform. Een lid van de vereniging ontwierp het uniform. Naaiatelier Gonnie uit Assen ontwikkelde het verder. Het uniform was nodig aan vervanging toe. Twintig jaar geleden liep Showband Noordenveld vijftien kilometer achteruit om geld op te halen voor nieuwe uniformen. Maar nu twintig jaar later was het beste er af. Door sponsoring en acties slaagde de actieve vereniging er in nieuwe uniformen aan te schaffen, ook weer een prestatie van formaat, zeker in deze tijden. Ook de color guards van de showband zijn in het nieuw gestoken. Ook hier is het rood en goud terug te zien. Kortom: het gaat crescendo met muziekvereniging Noordenveld. Een eigen accommodatie, nieuwe uniformen, prima muziek en een goede sfeer. Die sfeer zal zaterdag (14.00 uur) ook prima zijn als Alssema het muziekcentrum officieel opent.

Info: www.mvnoordenveld.nl