Verkeersregelaar steeds belangrijker

NORG – ‘Er komen in ons dorp steeds meer evenementen bij. Onze jaarkalender wordt voller en voller en steeds vaker is door gemeentelijke vergunningen ook de aanwezigheid van verkeersregelaars verplicht,’ zegt Gert van Wakeren. Samen met Hendrikus Been is hij de organisator van inzet van de verkeersregelaars in Norg. De verkeersgroep Norg is op zoek naar nieuwe collega’s.

Afgelopen vrijdagavond werden de vrijwilligers van de verkeersregelaarsgroep in Norg dan ook bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

‘Steeds vaker is de inzet van ons een vereiste. De politie trek zich bij evenementen steeds meer terug in begeleidende en ondersteunende sfeer. Dat is op zich geen probleem, maar we merken in onze organisatie dat de druk op onze groep toeneemt. Niet alleen in het weekend, maar ook steeds vaker wordt doordeweeks onze aandacht door diverse organisatie gevraagd,’ laat Hendikus Been weten

Dit jaar zijn er in Norg zeker 25 grote evenementen. Wielerwedstrijden als De Slag om Norg en de ATB-tochten, de Feest4Daagse, de Paardencross van PSV,  Fiets4Daagse, Bridgedrive, Spektakeltocht,  Sinterklaasintocht en soms wordt de hulp van verkeersregelaars ingeschakeld bij grote begrafenissen. Heel gevarieerd. Norg kent een aantal goede parkeervoorzieningen rondom De Brinkhof en nabij GOMOS. Hendrikus Been: ‘Toch zien we dat bij grote evenementen in het dorp er nog te veel gebruik wordt gemaakt van het parkeren bij de winkels bij De Brinkhof. Met de winkeliers hebben we hierover afspraken gemaakt met betrekking tot de bereikbaarheid van de winkels. Wat we dan doen is auto’s  op de Brinkhofweide plaatsen. Een wens van ons is om een verharde oversteek te creëren naar de parkeerplaats richting GOMOS, zodat beide terrein met elkaar zijn verbonden.

Afgelopen vrijdag werd ook de nieuwe website in de lucht geslingerd. ‘Op www.verkeersgroepnorg.nl kun je zien welke taken een verkeersregelaar heeft en kun je kijken of je een nieuwe collega van ons kan worden. Want dat hebben we natuurlijk het liefst, meer vrijwilligers bij onze verkeersgroep, zodat we onze inzet wat kunnen spreiden en delen,’ laat Gert van Wakeren tot slot weten.