Verlenging seizoen VEV’67, ONR, CSVH, Marum en Boerakker

Zaterdagvoetbal

REGIO – De competitie is zaterdag beëindigd, maar het seizoen is nog lang niet voorbij voor een hele rits regioclubs: VEV’67, ONR, CSVH, Marum en Boerakker, die allen de nacompetitie ingaan. Voor VEV, ONR en CSVH gaat het om handhaving. Marum en Boerakker kunnen promotie maken. Zoals vorige week vermeld, speelt Boerakker tegen Eastermar.

Eerst winnen, dan puzzelen, was het devies van Ron de Boer, trainer van VEV’67. Er moest gewonnen worden van BCV uit Bergum. Er stond dus druk op de equipe van Ron de Boer. Voor de Friezen stond er niets meer op het spel. Ondanks de spanning maakte de thuisclub er een leuke, doelpuntrijke wedstrijd van. De ruststand 4-2 was tevens de eindstand. Vlug En Vaardig liet aanvallend aardige dingen zien en het waren stuk voor stuk uitgespeelde doelpunten. Gerhard van den Berg brak al vroeg de ban. BCV mocht wel steeds iets terugdoen en dat is inherent aan het seizoen van de Leeksters, die te snel doelpunten weggaven. VEV’67 eindigde op de elfde plaats en moet de barrage in. Om te beginnen tegen Drenthina en dan eerst thuis. De winnaar speelt tegen de winnaar van Noordscheschut-Leeuwarder Zwaluwen. “We leven nog. We zijn bezig met een goede serie. We gaan vol goede moed de nacompetitie in”, balt Ron de Boer de vuisten.

ONR speelde een kansloze wedstrijd tegen DESZ. De Roners kwamen sterk uit de startblokken, met kansen voor Lart Wolthuis (alleen voor de keeper) en Tim van der Meulen. Maar na het eerste half uur was het over. De gasten scoorden de gelukkige 0-1 en daar kwam nog een tweede treffer overheen, vlak voor de thee. Een minuut na de hervatting werd het 0-3. ‘Door Eendracht Sterk Zwartsluis’ deed haar naam eer aan: sterk. Het werd 0-4 aan de Hullenweg. Ook voor de Rodenaren wordt het ‘naspelen’. De eerste tegenstander in de nacompetitie is een pikante: Zuidhorn. De huidige trainer Ton Rozema was vier jaar trainer bij ONR. ONR speelt zaterdag eerst thuis. Dan volgt een tweede ronde, met mogelijk Marum. Inzet voor de Rodenaren: handhaving in de tweede klasse.

CSVH sloot de reguliere competitie ook af met een nederlaag: 2-3 tegen Rouveen. De ‘Christelijke Sport Vereniging Hoogkerk’ had vooral last van ‘dat kleine dikke spitsje’, die met een wereldgoal opende: 0-1. De 18-jarige David Boersma scoorde met een bijzonder fraaie boogbal de 1-1. Maar weer was het Poolman die de schitterende 1-2 maakte. Nadeel voor Poolman- en voordeel voor CSVH- was de harde tegenwind, waardoor ‘de kleine’ na rust niet meer bereikt werd. Desondanks mochten de gasten de 1-3 maken. Johan Honebeek leek het toch nog weer spannend te maken door de 2-3 aan te tekenen en de spits scoorde nog een keer, maar deze treffer werd afgekeurd. CSVH eindigde op een teleurstellende twaalfde plaats en moet strijden voor lijfsbehoud. Dit moet dan gebeuren tegen De Weide. CSVH speelt eerst thuis. Komt de groen-zwarte formatie hier ongeschonden uit dan wacht een volgende hindernis. Ook CSVH is nog niet thuis.

Marum rook even aan de titel, maar die rook trok snel op doordat NEC al vroeg scoorde in Godlinze. “We hadden verwacht dat NEC kampioen zou worden, dus is de teleurstelling niet zo groot’, sprak Marcel Poll. “We hebben ons beziggehouden met zelf winnen”. Appingedam en Marum maakten er een waar spektakel van. Na een kwartier stond het al 2-4. Voor Marum scoorde Daniel Laturiuw en twee keer Marc Boonsta. In de tweede helft vielen de doelpunten ook over en weer. Het werd 3-5. “Appingedam was in gedachten al bij de nacompetitie. En wij nu ook”, sprak Poll na afloop. En die bestemming is nog onbekend (!), want eerst moet er een beslissingswedstrijd gespeeld worden tussen Glimmen en Vitesse. Wint Glimmen dan wordt het Vitesse, anders dus Glimmen. De volgende halte is de winnaar van …Zuidhorn-ONR.

Veenhuizen debuteerde in de derde klasse met een meer dan verdienstelijke achtste plaats. Tegen SVN’69 boekte de ‘Sportploeg van Noordenveld’ de vierde zege. Na de 1-1 ontspoorde het duel. Nadat uitblinker Robert Elsinga onderuit werd gehaald kreeg Veenhuizen een penalty en de dader de rode kaart. Een zware straf voor de routinier, die daarna door het lint ging en een reclamebord doormidden schopte, wat alsnog rijp was voor rood. Het duel werd tijdelijk gestaakt. De rode kaart werd omgezet in een gele (!?). Veenhuizen liet zich niet van de wijs brengen en scoorde er lustig op los. De 5-2 kwam op naam van Jillis Haverkort en dat was zijn eerste van het seizoen.

Kampioen Pelikaan S wilde het seizoen in stijl afsluiten, maar dit lukte niet tegen VVS, uit het andere Oostwold, dat zelfs de winst binnen bereik had. . Laks optreden leidden al vroeg tot de 1-0. Daarvoor kreeg VVS al twee kansen . Pelikaan S speelde in een veel te laag tempo en kwam na een schitterende actie van Rafaël Bianco wel op 1-1 door Freddy de Grooth. Pelikaan S bleef laconiek spelen. Een strafschop leverde de 2-1 op. Ver in blessuretijd werd het toch nog 2-2 door Danny Holband die in de rebound scoorde.