Vernieuwde Winkelcentrum Liekeblom opent op 30 mei

Leek vernieuwde Liekeblom

‘De mix van winkels is uniek’

LEEK – Het zal veel mensen opgevallen zijn: het overdekte winkelcentrum De Liekeblom in Leek is flink onderhanden genomen door de plastisch chirurg. De vier entrees zijn gelift, net als de verlichting dat overal vervangen is door ledlampen en het hele complex is klimaatbewust. Helemaal niets doet nog denken aan het jaren 80-gevoel van een tijdje geleden. Om de nieuwe looks te vieren, heropent burgmeester Hoekstra het winkelcentrum op 30 mei.

“We hebben het winkelcentrum een lekker robuuste uitstraling gegeven”, vertelt Ellis Dijkstra, vriendin van (vastgoedman) Gerlof Zuidersma, directeur van Terheyl Beheer eigenaar van de Liekeblom. “We vinden het belangrijk om bij de tijd te blijven. Te letten op uitstraling én duurzaamheid. We koesteren de ondernemers die in het winkelcentrum zitten. Het is een unieke mix van winkels. Alles is er te koop. Van een pak koffie bij de super tot lingerie of een nieuwe bril. Eigenlijk is het gewoon één groot warenhuis. De Liekeblom heeft een regiofunctie voor heel veel omliggende dorpen, daar zijn we ontzettend trots op!”, roept Ellis die samen met Zuidersma de winkeliers altijd betrekt bij hun plannen. “Maar ook wanneer zij willen sparren over wat dan ook, zijn we er. We moeten het met elkaar doen.”

Op zaterdag 30 mei, klokslag 14:00 uur, wordt het shoppingwalhalla in hartje Leek opnieuw geopend door burgemeester Hoekstra. Voor de klanten betekent dat behalve koffie en gebak een rad van fortuin met heel veel prijzen, speciale acties door de winkeliers én muziek door een dj en een brassband. Voor de kids zijn er ballonnen. En wel héél speciale. “De ballonnen zijn voor honderd procent biologisch afbreekbaar en ook de lintjes lossen op in water, zodat er geen gevaar is voor weidevogels. Ook daarin denken we duurzaam”, lacht Ellis. “Als de kaartjes met namen eraan hangen laten we ze met elkaar op bij de hoofdentree aan De Dam.”