VEV’67 als een bokser in de ring; Marco IJzer neemt wél de taartpunten mee

Zaterdagvoetbal

REGIO – In de negende speelronde verloor VEV’67 opnieuw. De Leeksters zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De situatie is zorgelijk.  Minder zorgen bij ONR dat een mooie 4-2 overwining boekte bij nieuwkomer en oude club van Marco IJzer Gorecht.  CSVH ging onderuit bij ZFC Zuidlaren. Veenhuizen sprokkelt de punten bijeen (3-3 bij Hollandscheveld).  Pelikaan S kwam in de dubbele cijfers tegen Corenos.  Boerakker ging lelijk in de fout tegen Ezinge: 4-3 verlies. TLC won zoals verwacht van Zeester. Ook de nederlaag van Hauerwijkse Boys tegen Amicitia VMC mag geen verrassing genoemd worden. Last but not least, match of the day in de regio was Marum-Grijpskerk. Zie voor deze topwedstrijd verslag elders.
VEV’67 heeft opnieuw een nederlaag moeten slikken. Tegen het niet hoogstaande DZOH moesten de Leeksters op eigen veld met 0-2 buigen. Vlug En Vaardig valt iedere week in herhaling door op cruciale momenten de partij te verliezen. Het gebeurde na rust, waarin VEV het duel in vijf minuten weggaf. Eerst was het Roy Stroeve die vijf man passeerde en kinderlijk eenvoudig mocht scoren, na de aftrap waren de gasten weer succesvol. De thuisclub nam vervolgens alle risico, kreeg kans op kans, de bal wilde er niet in. Tot overmaat van ramp hielp de paal de bezoekers ook nog. “Alles zit momenteel tegen”, concludeerde Ron de Boer. “We missen ook echte winnaars. Voetballend kunnen we geen vuist maken, dan komt het aan op hard werken. Dat is de basis. En dan heb je ook nog pech in de eerste helft dat de tegenstander geel in plaats van rood krijgt na het neerhalen van de doorgebroken  Gerhard van den Berg., Kortom: de gifbeker is nog niet leeg. VEV’67 mist bovendien een afmaker. Enrico Wardenier begon dit keer voor het eerst weer in de basis, maar heeft conditionele achterstand. VEV wordt dan ook nog eens geplaagd door blessureleed. Gorecht-ONR was de wedstrijd van Marco IJzer. De voormalige trainer van Gorecht kreeg voor zijn verjaardag ‘drie taartpunten, maar niet om mee te nemen’, stond erbij geschreven. Maar de Roder trainer nam de punten wel mee in de tas. Vriend en vijand waren het erover eens: de winst van ONR was zeer verdiend. Een erg effectief ONR vond al vroeg het net, dankzij twee treffers van Mitchell Schievels. In de tweede helft hielp Gorecht de 1-2 omzeep, waarna Leon Schievels het voor deed: 0-3. Het leek zelfs 0-4 te worden. In de tegenaanval kreeg Hein Luinstra rood doordat hij bij het uitglijden zijn hand tegen de bal zou hebben gehad. Het werd alsnog penibel. Na de 2-3 gaf Karsten Bruinsma Hendrik Rozema de bal, die a la Robben naar binnen trok en vernietigend uithaalde: 2-4. Veenhuizen zag zijn strijdlust beloond met weer een punt. Vlak voor tijd scoorden de gasten in Hollandscheveld de 3-3. Het was een bizar duel. Veenhuizen kwam vlot met 0-2 voor. De blauw-witten kregen een moeilijke fase waarin de thuisclub niet onverdiend weer op gelijke hoogte kwam. De 3-2 was een vrije trap die in een keer raak was. Veenhuizen zette vervolgens aan voor een slotoffensief, met een spervuur aan schoten. In blessuretijd (een speler van Hollandscheveld werd weggevoerd met een ambulance), leidde Albert Jan Moes een aanval in, die vakkundig werd afgerond door Robert Elsinga, Loon naar werken derhalve. Veenhuizen klom zelfs weer een plekje en is nu gedeeld tiende. Pelikaan S maakte korte metten met Corenos. Maar eerst moest de kwaliteitsploeg wakker geschud worden, want na tien seconden stond het 0-1. “Het gebeurde vanaf de aftrap, ik heb het niet eens gezien”, sprak John de Hoop vol ongeloof. Pas na 22 minuten waren de startproblemen voorbij en stond het al gauw in de hoogste versnelling. Freddie de Grooth poetste de achterstand met twee treffers weg en nog voor rust werd het 3-1. Uiteindelijk liep de score op tot monsterhoogte: 10-2. Freddy de Grooth maakte er vier, Johannes Huisman twee en de van blessure teruggekeerde Petrit Hoxhaj scoorde ook  twee keer. En daarbij nog een eigen doelpunt van Corenos, die in een strip van FC Knudde niet zo misstaan. Doordat Poolster opnieuw een punt liet liggen, is Pelikaan S een belager kwijt. De andere Mamio, is binnenkort tegenstander. Haulerwijkse Boys verloor niet geheel onverwachts van Amicitia dat weinig laat liggen. Op De Hichte werd het 2-6.  Na een half uur stond het 0-2. Een benutte penalty van Thom Mulder hielp de Boys weer op weg. Vervolgens zag Ed Laagland een voorbeeldig strijdend Haulerwijkse Boys, dat echter wel op ruimere achterstand werd gezet. Na rust beter voetbal – meer balbezit- en ook doelkansen, maar verder dan een treffer van Robbie Kemna kwamen de Gieltjes niet.  Laagland was met name tevreden over de tweede helft, waarin betere keuzes werden gemaakt en daardoor kansen geschept. Aan de boorden van de zee kieperde TLC Zeester overboord: 0-5. Een verrassing was dit zeker niet, want de ploeg uit Soltkamp incasseerde al 56 tegendoelpunten. Al in de tweede minuut vond Rene de Vries het net. Na een halfuur had de spits weer succes: 0-2. De score liep op tot 0-5, maar dat had veel hoger moeten zijn, maar TLC ging mee in het slechte spel van Zeester. Rene de Vries scoorde in totaal vier keer. Voor de ploeg uit Leek en Tolbert was het al wel de vierde overwinning op rij. Boerakker maakte een lelijke misstap door van het povere Ezinge te verliezen en daarmee ook de aansluiting met Amicitia. Boerakker kwam met 0-2 voor en miste een penalty voor de 1-3. Ezinge kwam weer op gelijke hoogte: 2-2. Tien minuten voor tijd leek de winst alsnog binnen bereik: 2-3. Maar twee persoonlijke fouten werden de geel-zwarten fataal: 4-3. “De nederlaag was dikverdiend en heeft alles met instelling te maken”, vindt trainer Marco van der Veen. En dat alweer de tweede keer dit seizoen. Zo doorgaan verdien je het niet om mee te doen om de bovenste plaatsen”.