VEV’67 in onderste regionen; Marum raakt koppositie kwijt

Zaterdagvoetbal

REGIO – Het gaat moeizaam met VEV’67 dat zaterdag voor de vierde keer verloor. d’Olde Veste won op Oostindië. Van de tweede klassers herstelde CSVH zich, terwijl ONR opnieuw de volle winst pakte. Derde klasser Marum ging voor de tweede keer dit prille seizoen onderuit en moet bovenin pas op de plaats maken  Pelikaan S blijft gewoon winnen, na een roerige week. Voor een verslag van de derby Haulerwijkse Boys-TLC zie elders in deze krant.
VEV’67 staat na vijf ronden in de staart van de ranglijst en dat is wennen. Zaterdag verloor de equipe van Ron de Boer van d’Olde Veste, al was de 0-2 volgens de hoofdtrainer over het geheel geflatteerd. “Probleem blijft het doelpunten maken.  We hebben wel vijf opgelegde kansen gehad. En daar wringt de schoen. Olde Veste had drie kansen nodig en verzilverde er twee. We hebben het Olde Veste wel moeilijk gemaakt”, zag De Boer een klein lichtpuntje. Na vijf speelronden staat VEV’67 op een twaalfde plaats. D’Olde Veste is de nummer twee van vorig seizoen en nestelde zich wederom in de top. ONR heeft de smaak te pakken. Na de derbywinst op CSVH versloegen de Rodenaren ook De Heracliden in het verre Uithuizermeeden. Een rake kopstoot van Jelmer Vierstra uit een hoekschop- net als vorige week-  leverde de 0-1 winst op. Maar ONR zwijnde. In de laatste minuut liet een speler van de thuisclub zich met veel lawaai vallen, waar de scheidsrechter intuinde. De elfmeter werd echter gekeerd door Harmen Uffels. Marco IJzer was dolblij met de overwinning, maar niet over het aanvallende spel. “De voorlaatste pass komt niet aan, de assist niet zorgvuldig. De patronen zitten er niet in. Het moet nog gesmeed worden.”. Overigens is Lart Wolthuis terug op het oude nest. “Hij is de rust zelve en altijd aanspeelbaar, maar dat moet het team nog zien.”. Ook Carsten Bruinsma is terug van Aruba.  Na drie nederlagen kraaide CSVH weer eens victorie. De 0-3 overwinning bij SC Loppersum was verdiend. CSVH dat de punten nodig had, was veel scherper dan de thuisclub. Na de 0-1 door Nick Matulessy kreeg een speler van de blauw-roden rood omdat hij de getinte scheidsrechter uitschold voor ‘pinda’. Met elf tegen tien liep CSVH, dat er wel voor moest werken en in Stefan Meerveld een uitstekende keeper had, uit naar 0-3 door doelpunten van Johan Honebeek en Rutger Hofsteenge. De Hoogkerkers klommen door de winst twee plaatsen. Marum is van de koppositie verdrongen na de 3-0 nederlaag bij het NEC uit Delfzijl (fusieclub Neptunia en Eems Boys). De Westerkwartierders speelden leuk mee, maar waren zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht niet scherp. De 1-0 was een typisch voorbeeld,waarbij drie spelers op kinderlijke wijze werden uitgekapt. Daarvoor had Marum pech met een inzet die geschampt werd en net naast ging. In een verder gelijkopgaand duel was NEC drie keer effectief. Bij winst had Marum een mooie slag kunnen slaan. NEC is de nieuwe leider, Marum is gezakt naar de derde  positie. Veenhuizen werd opnieuw verslagen, maar de nederlaag tegen ZZVV was geen schande. Volgens Marcel van Veenen, de hoofdtrainer van de Noordenvelders, de beste ploeg naast De Weide. Veenhuizen begon ‘Achter de Molen’ verdedigend sterk en loerde op de counter. Het kostte kracht. In de tweede helft kwam de kwaliteit van de gasten uit Zuidwolde bovendrijven door slim de 0-1 te maken. Na de 0-2 liet Michiel Hoving nog een kans op 1-2 liggen. Een lob over de keeper betekende 0-3. “We hebben alles gegeven, zij waren beter en daar moet je je dan bij neerleggen.”  Pelikaan S doet wat er van de ambitieuze club verwacht wordt: winnen. De 6-2 tegen Be Quick kwam pas na rust tot stand. In de eerste helft was de Esserberg-club gelijkwaardig en hield keurig stand: 2-2. In de tweede helft zette het beroemde renpaard een tandje bij en kreeg Be Quick geen kans meer. Freddy de Groot maakte vier doelpunten. “We hebben het met zijn allen gedaan”, meent de goalgetter, die nog een bizar voorval noemde nadat Ivano Klein zijn eerste doelpunt maakte en van blijdschap bijna de kantine inrolde. “We dachten dat hij een meter bier zou halen”, lacht De Groot. Bij Pelikaan S staat na het ontslag van Pascal Mulder nog geen nieuwe roerganger. “Nee, daar is de clubleiding nog mee bezig. Maar we gaan nu verder met de toekomst en vergeten alle andere zaken”.
Boerakker had moeite om het lastige Oosterparkers van zich af te schudden. De geel-zwarten slaagden daar wel in en behouden na de 3-2 overwinning de koppositie. Rutger van der Veen (twee) en Willem-Pieter Wouda waren de schutters aan de Oomkegast. De trotse koploper weet nog altijd Amicitia VMC naast zich.