VEV’67 smeekt om winterstop; Boerakker profiteert optimaal

Zaterdagvoetbal

REGIO – Op de verjaardag van Sinterklaas werden ook op het voetbalveld hier en daar cadeautjes uitgedeeld en een grote surprise in de vorm van het allereerste verlies van Pelikaan S bij Mamio (zie voor een uitgebreid verslag elders in deze krant). Een nederlaag ook wederom voor VEV’67 dat smeekt om de winterstop. Marum liet een 0-2 voorsprong glippen. ONR won wel en speelde ook nog eens goed. CSVH was in evenwicht met The Knickerbockers. Veenhuizen greep de strohalm door naaste belager BSVV te verslaan. TLC hielp Boerakker een handje. De Tolbert Leek Combinatie hield koploper Amicitia op een gelijkspel, terwijl ook naaste concurrent Oosterparkers punten verspeelde. Boerakker was de lachende derde door wel de volle winst te pakken.

Voor VEV’67 wordt de situatie steeds nijpender nadat ook subtopper Broekster Boys Oostindie verliet, met de volle drie punten op zak. Leider Jenne Kits noemde de 0-2 vooral een ‘knullige’ nederlaag. Kits doelde onder meer op de inzet van Pepijn van der Mark tegen de paal, terwijl aan de andere kant doelman Bert-Jan Vos een penalty stopte. In een van beide kanten slechte wedstrijd dacht VEV een punt binnenboord te houden. Maar diep in de tweede helft werd het alsnog 0-1 voor de manschappen uit Damwoude, terwijl er weinig tijd over was voor de gelijkmaker. Door het risico dat genomen moest worden werd het ook nog 0-2. “Het valt wederom niet onze kant op. En de vele geblesseerde spelers die zich opstapelen werkt ook niet mee. Het zit inderdaad helemaal niet mee”. VEV snakt naar de winterstop. Nee, de geel-zwarte formatie smeekt om de winterstop. “Wanneer de lappenmand leeg raakt gaan we in het tweede deel zeker punten pakken”, klinkt het vervolgens optimistisch. Tegen beter weten in? ONR won in eigen huis van middenmoter SC Rouveen. Dat zijn dus drie punten. ”Het waren meer dan drie punten”, vond nieuwe roerganger Rien Hut. “We hebben heel goed gespeeld, vooral in de eerste helft. Maar na de 2-2 vergaten we onszelf te belonen”. Hut was in het eerste deel lyrisch over Hendrik Rozema: “hij was ongrijpbaar”. Minder te spreken was hij over de twee tegendoelpunten: “ze stonden helemaal vrij, dat snap ik niet”. De stand was bij rust in evenwicht: 2-2. Na de snelle 3-2 (45 seconden na de hervatting) raakte ONR in de war door het opportunistische spel van de gasten. ONR ging mee in het geweld. Acht minuten voor tijd viel de beslissing: 4-2. Wat de doelpunten betreft was het ‘Schievels-dag’. Mitchell en Leon verdeelden de doelpunten, terwijl de voor Mitchel ingevallen Maxim Maring de vierde goal maakte. ONR heeft nu de stevige zevende plaats in bezit. De weg omhoog is niet lang meer. CSVH en The Knickerbockers rookten de vredespijp: 1-1. De uitslag was in orde. CSVH begon op eigen veld niet scherp tegen een De ‘Kniebroeken’ die aanvallend weinig brachten. Uit het niets viel dan ook de 0-1. Vijf minuten voor rust tekende Frank van der Veen voor 1-1. De Hoogkerkers maakten een betere herstart. Het leidde tot kansjes, waarvan de grootste voor Joost van der Meijs. CSVH had in deel twee een overwicht, maar kon daaruit niet scoren. Aanvaller Johan Honebeek was positief. Vooral ook over de nieuwe trainer: “Dat zijn zeven punten voor Lesmond”. CSVH prijkt een plaatsje onder ONR. Marum deelde de punten met VV Groningen, maar niet broederlijk. Trainer Marcel Poll was vooral teleurgesteld over het feit dat Marum in Stad met 0-2 voor heeft gestaan. De pauzestand was nog blanco. De gasten sloegen na rust twee keer toe. De eerste kopte Marc Boonstra uit een hoekschop binnen, vijf minuten later had clubtopscorer Rob Groefsema succes. Het laatste deel raakte Marum de controle kwijt doordat VVG ging opereren met ‘3-4-3’, waarop Marum reageerde met twee spitsen. Het was tegenhouden geblazen. Vlak voor tijd verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon: 2-2. “Los van de teleurstelling van 0-2 voor kan ik wel leven met de remise”, aldus de realistische Marcel Poll. Veenhuizen deed uitstekende zaken door in de derby BSVV uit Bovensmilde te verslaan. En dat na een slap begin. “Gewoon waardeloos”, sprak Robert Elsinga, die er geen verklaring voor kon geven. “We kwamen steeds een stapje te laat”. In de tweede helft de volledige ommekeer. Veenhuizen zat er bovenop, scoorde vroeg de 1-0 en maakte jacht op nummer twee. De blauw-witten kregen extra adem, knokten voor elkaar, dit leverde een ruime 4-0 op, met drie treffers van Albert-Jan Moes. Het werd net geen hattrick doordat Robert Elsinga de 2-0 op zijn naam schreef. “BSVV ging zeuren tegen de scheidsrechter en was niet meer met het spelletje bezig”, verklaarde Elsinga het in elkaar storten van BSVV. Door de belangrijke zege is Veenhuizen geklommen naar de tiende plaats en dat betekent boven de rode streep. TLC hield het nog ongeslagen Amicitia VMC in bedwang. Op Rodenburg werd niet gescoord: 0-0. Boerakker schoot niet met scherp tegen zwakke broeder Zeester. In Zoutkamp werd het slechts 2-5. Maar de stemming was opperbest vanwege de andere resultaten. Door de medewerking van TLC liepen de geel-zwarten wel punten in op de koploper. De achterstand op Amicitia is vier puntjes, terwijl afstand werd genomen van Oosterparkers dat onderuit slipte. Haulerwijkse Boys kreeg opnieuw klop in de stad Groningen, van het povere Velocitas. De Boys wilden juist winnend de winterstop in. Het plan viel in duigen. Na een slaapverwekkend begin kreeg Maarten de Grooth rood. Het noopte tot harder werken. Het resultaat: twee tegentreffers voor rust. In de tweede helft zette Ed Laagland de poppetjes neer, waarna Haulerwijkse Boys grip kreeg en opgelegde kansen, waaronder een penalty die gemist werd door Thom Mulder. Een speler van Velo kreeg vlak voor tijd ook rood. De stand bleef ongewijzigd.