VEV’67 vergeet te scoren tegen Stiens

LEEK – Trainer Pranger van, VEV’67 heeft op het moment een aantal spelers, die niet fit zijn of een blessure hebben. Stan van der Wal (knieblessure), Mats Wolthuis (lies), Tom van Leeuwen (ziek geweest), Raymond Bolt (niet fit) zijn zo een aantal spelers die er niet bij zijn. Desondanks heeft de energieke trainer een goed gevoel vooraf de wedstrijd.

Het begin van VEV’67 is niet goed. Het zijn de gasten uit Stiens die vanaf de aftrap direct gevaarlijk doorkomen. Hun snelle spitsen verrassen de achterhoede van VEV. De grote sterke spits kan zomaar door de verdediging soleren. Zijn schot belandt buiten bereik van Pim Wellinghof op de paal. Er is dan ook veel druk van Stiens op de Leeksters. Na een klein kwartier komt Arjan Veenstra goed door op rechts, zijn voorzet komt op links bij Jeffrey Visser terecht. Zijn inzet belandt naast het doel. Erwin Cazemier wordt door Visser op links gelanceerd en zijn voorzet bij de 1e paal is net te scherp voor Marco Soeten, die bij de eerste paal opduikt. Een scrimmage op de 16 meterlijn van het strafschopgebied van Stiens leidt tot een bijna kans voor Soeten. Naarmate de 1e helft vordert heeft VEV meer en meer het fysieke spel van Stiens onder controle en zijn de ploegen redelijk in balans.

VEV’67 is onnauwkeurig in deze fase, waardoor de counter soms op de loer ligt. De snelle rechterspits is voor Cazemier lastig om te bespelen. Het levert de spits van Stiens een goede kans op. Gelukkig voor VEV mist hij de goede kans. Arjan Veenstra krijgt vanaf eigen helft de ruimte om een lange solo naar het doel van Stiens te ondernemen. Eenmaal in het strafschopgebied wacht de bedrijvige spits te lang en wordt zijn inzet door de teruggekomen verdediger geblokt. Een overtreding op Rolf Hazenberg vlak voor de 16 meter levert een uitgelezen mogelijkheid op zo vlak voor rust. De vrije trap wordt jammerlijk hoog over geschoten door Erwin Cazemier. Met een prima sliding verovert Gerhard van de Berg de bal. Zijn pass op een medespeler heeft helaas niet de goede richting. Dezelfde van de Berg gaat goed door op rechts. Zijn voorzet op Soeten is goed, maar kan helaas niet goed worden afgewerkt. Jacob Tjoelker heeft een prima diagonaal pass op Hazenberg. De kopbal wordt panklaar voor van den Berg neergelegd. Hij is in zijn enthousiasme te gretig om de bal in het doel te schieten. De enerverende 1e helft eindigt in 0-0 en spiegelt de wedstrijd op de juiste manier weer.

De 2e helft begint Stiens weer fel en wordt VEV enigszins teruggedreven. Maar na vijf minuten neemt de thuisclub het heft in handen, mede door de straffe wind in de lengte van het veld. Het is Veenstra met een goed actie buitenom, die een lage voorzet geeft. De inzet wordt door Jeffrey Visser bij de 2e paal binnen geschoten. De scheidsrechter keurt de goal eerst goed, maar na overleg met de assistent grensrechter keurt hij het doelpunt alsnog terecht af. De volgende aanval op rechts via Berg en Visser komt bij de 1e paal uit bij Marco Soeten, die de bal net niet goed genoeg raakt om hem binnen te schieten. De bal verdwijnt via de buitenkant paal buiten het doel. VEV’67 is nu wel sterker dan Stiens. Mondjesmaat komen de Friezen er uit. Dan is het met de grote en sterke spitsen van Steins extra opletten voor de verdedigers van VEV. Tjoelker speelt de bal diep op Veenstra. Met een directe voortzetting voor de goal had Veenstra twee spelers alleen voor de keeper van Stiens kunnen zetten, maar hij verliest de bal door te lang door te lopen met de bal. Visser laat nog een prima voorzet op Hazenberg af maar hij kan de bal niet genoeg kracht geven. Na opnieuw goed doorzetten van Van den Berg is het de ingevallen Van Leeuwen die Veenstra in staat stelt om te scoren. Ook deze keer staat het vizier niet goed. Stiens komt nog een keer dreigend door en de kopbal van de sterke spits gaat net over het doel. Het laatste wapenfeit komt van Erwin Cazemier. Zijn schot na een afgeslagen corner gaat helaas voor VEV over.

Pranger vindt het jammer dat er voor de 2e keer een 0-0 op het bord staat, maar geeft de verhoudingen wel weer tussen beide ploegen. Hij is tevreden met de intensiteit die zijn ploeg laat zien. Nu de eindpass nog verbeteren. Dan komen de doelpunten ook is zijn overtuiging.

Opstelling: Wellinghof; Oedzes; Renkema; Tjoelker; Cazemier; Elderman; Hazenberg; Soeten (Stijn Veenstra); Visser (Tom van Leeuwen); Van den Berg; A. Veenstra.