Vliegende start Futsal Rodenburg Heren 1

LEEK/ASSEN- Afgereisd naar Assen moest het eerste team van Futsal Rodenburg (FRB) afgelopen vrijdag weer een wedstrijd spelen. De eerste competitie- en bekerwedstrijd werden gewonnen en die lijn wilden ze voortzetten! Hier lees je het wedstrijdverslag!

FRB mocht aftrappen, de eerste momenten waren voor het team uit Leek die hoog tempo voetbalde en flink druk zette op de helft van de LTC. Dat wierp direct z’n vruchten af. De bal wordt ontfutseld en Stephan Janssen schiet de 0-1 door de benen van de keeper binnen. Vijf minuten later pakt Ben Beljon de bal op het middenveld op en legt af op Martin die mee naar voren is gerend, Siersema schiet vervolgens kalmpjes binnen. 0-2.

LTC heeft in de tussentijd nog wat geprobeerd, maar zonder resultaat. Totdat ze hun kans schoon zien en na een uitbraak en een individuele actie toch de 1-2 weten te maken. Nu moet FRB het hoofd koel houden. En dat lukt. Patrick Maris, die terug is van z’n welverdiende vakantie, schiet zowel de 1-3 als de 1-4 binnen. Dat mag ie vaker doen. FRB speelt sterk en geeft weinig weg. Toch breekt daar even een fase van slordigheid aan, maar die duurt gelukkig maar heel even. Ook in deze periode profiteert LTC niet. Even later pakt Patrick Bosman zijn doelpunt mee en maakt er 1-5 van. Evenals Joel Beljon, hij rent mee tijdens de counter en tikt de bal langs de doelman. Het staat inmiddels 1-6 en dat is ook direct de eindstand. De punten gaan mee naar Leek. Komende vrijdag (22 sept) speelt het eerste team van Futsal Rodenburg hun 3e competitiewedstrijd thuis in de Rodenburghal om 19 uur. Foto- en videoverslagen zijn te vinden op www.facebook.com/futsalrodenburg.