Volksvermaken bouwt loods tóch aan Oosteinde

na gesprek met gemeente

RODEN – Aan de zoektocht van Volksvermaken Roden naar een geschikte locatie om een loods te bouwen waar tussen de vier en zes paradewagens gebouwd kunnen worden, is een einde gekomen. Na een constructief onderhoud met de gemeente Noordenveld gaat Volksvermaken alsnog voor het terrein bij Feeder One aan het Oosteinde. De eerste en ook de beste optie dus. Aanvankelijk leek de bouw van een loods op deze gedroomde locatie vanwege financiën van de baan. Na een gesprek met de gemeente lijken alle hindernissen echter overwonnen en zal de loods april volgend jaar – als alles meezit- klaar zijn.

Het terrein bij Feeder One is de gedroomde locatie van Volksvermaken, een eigen loods bittere noodzaak. Het wordt voor Volksvermaken steeds moeilijker om genoeg en geschikte bouwlocaties te vinden om een Parade met minimaal vijftien wagen te waarborgen. En met minder wenst Volksvermaken het niet te doen. Zij voelen niets voor een gedevalueerde Parade. Nadat in eerste instantie de locatie Oosteinde leek af te vallen, liet Volksvermaken het oog vallen op de manege aan de Hullenweg terwijl ook (heel even) het Baansportcentrum in beeld was. Beide alternatieven vielen al snel af waardoor opnieuw gekeken werd naar het Oosteinde. En na een gesprek met wethouder Kosters lijkt Volksvermaken aan de slag te kunnen.

De loods zal de vorm van een hangar krijgen en eventueel kan Volksvermaken de ruimte verhuren als er niet gebouwd wordt. De investering die gedaan moet worden, bedraagt zo’n twee ton. Om dat geld op tafel te krijgen, bedacht Volksvermaken penningmeester Henk Halsema een crowdfunding-actie. ‘Het gaat leencertificaten uitgeven met een waarde per certificaat van 500 euro. Het rentepercentage is twee procent, meer dus dan vrijwel elke willekeurige bank op dit moment uitkeert. ‘De rente blijft bovendien gedurende de gehele looptijd twee procent boven de Euribor-rente en uiteraard mogen mensen zoveel certificaten afnemen als ze willen. Vanaf 2017 lossen we drie procent van de lening af, door het uitloten van certificaten. Natuurlijk mogen mensen ook besluiten het geldbedrag te schenken, dat kan echter pas na uitloting. De certificaten worden op naam en adres gezet en bij overlijden gaan de certificaten naar de erfgenamen. Notaris Herman Holland zal toezicht houden. Ik denk dat er in Roden voldoende mensen zijn die een dergelijk bedrag aan ons willen lenen. Daarnaast gaan we samen met onder meer wethouder Alex Wekema kijken welke fondsen we aan kunnen schrijven. Krijgen we het benodigde geld via crowdfunding bijeen, dan kunnen we met het geld van de fondsen meteen gaan aflossen. Dat is onze bedoeling. We rekenen op de welwillendheid van inwoners. De Parade zet Roden op de kaart. Al jaren. Ik ga er vanuit dat mensen die kunnen, ons gaan helpen. Dan staat er namelijk een prima loods volgend jaar en staan wij als Volksvermaken garant voor de Parade zoals we die al jarenlang kennen’, besluit Halsema.

Er zijn de afgelopen maanden al diverse leencertificaten aan de man en vrouw gebracht, volledige dekking voor de realisatie van de loods is er nog niet. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Henk Halsema via 06-53765286. Mailen kan ook (halsemah@ziggo.nl).