Volksvermaken klaar voor evenementen rond Hemelvaart

RODEN – Volksvermaken Roden heeft samen met de CH-commissie alle voorbereidingen voor de evenementen afgerond en gaat nu samen met vrijwilligers maandag voor Hemelvaart aan de slag om het jaarbeursterrein en de Duiventil in orde te maken voor het Concours Hippique. De kermis gaat woensdag 28 mei vanaf 14.00 uur open en zal alle dagen uiteraard open zijn. Op Hemelvaartsdag begint men vanaf 09.00 uur met het springen op het Jaarbeursterrein, waarbij alle klassen zijn vertegenwoordigd, van B t/m ZZ. Het is een groot deelnemersveld. Bij de dressuur, dat ook om 09.00 uur begint, zijn alle klassen vertegenwoordigd en is voldoende kwaliteit aanwezig. Vanaf 10.00 uur is er uiteraard een braderie in het dorp.

Vrijdagochtend vindt het Ot en Sien Ponyconcours plaats met wederom springen en dressuur. Dit is een fantastisch gebeuren, waarbij u vanaf 09.00 uur kunt kijken hoe de jeugd de controle heeft over de pony’s. Vrijdagavond heeft Volksvermaken weer gezorgd dat er een fantastisch vuurwerk zal plaatsvinden vanaf 22.00 uur. Zaterdag gaan de paarden en koetsen paraderen over het Jaarbeursterrein vanaf 13.00 uur tot ongeveer 17.30 uur. Deze tuigpaarden zijn verdeeld in twee categorieën, Friezen en Taveno, en onderverdeeld in één- en tweespannen. Hier komen ze uit het hele land om zich te laten bewonderen. Tussendoor vindt er een schapendrijven demonstratie plaats om ongeveer 14.00 uur en 15.30 uur. Dot is een heel mooi en spannend gebeuren. Nieuw dit jaar is voor de zaterdag dressuur küren op muziek, die vanaf 13.30 uur zijn te bewonderen op de Duiventil. Ook nieuw op de zaterdag is een kofferbakverkoop op het voorterrein van het Jaarbeursterrein. En zaterdag ‘s morgens organiseert de Hengelclub Roden vanaf 10.00 uur een Jeugdvisdag, vanuit de kantine van V.V.Roden. Op de zondag is er fietsen, want Jan Kemkers en Dick Bathoorn hebben weer een mooie fietsroute uitgezet, die geschikt is voor iedereen.

Onderweg is er een versnapering en consumptie voor iedere deelnemer. Vanaf 13.00 uur kan men zich inschrijven bij HCR Onder de Linden. Dit jaar raast op zondag ook de Ronde van het Ronostrand nog diverse malen door het dorp, dus het zal wel een gezellig en druk geheel worden. Alle evenementen zijn gratis te bezoeken,dankzij de sponsors van Volksvermaken Roden. Alleen voor de fietstocht vragen ze een geringe vergoeding, kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen.