Volksvermaken pakt ‘kort maar krachtig’ uit

Bestuur Volksvermaken redactiefoto

vier dagen feest in Tolbert

TOLBERT – Tolbert staat van woensdag 1 juli tot en met zaterdag 4 juli in het teken van de jaarlijkse feestweek, georganiseerd door Stichting Volksvermaken Tolbert. Met behulp van een aantal commissies en inbreng van sponsoren is het opnieuw mogelijk geworden een feestweek voor het dorp Tolbert en de regio neer te zetten. Sinds elf jaar is Volksvermaken Tolbert (weer) actief en het organiseren van de jaarlijkse feestweek is toch wel het hoogtepunt. Een feestweek, zo meent het bestuur, moet veel variatie in zich hebben en gericht zijn op alle lage van bevolking. Jong en oud moeten er elementen in aantreffen die zij weten te waarderen. Niet alleen de feestweek wordt overigens aangestuurd door Volksvermaken Tolbert, het gehele jaar door zijn ze actief. Nieuwe elementen in de feestweek zijn dit jaar ondermeer de culinaire dropping, levend tafelvoetbal, een solex- en fietstocht, de Tolberter artiestenavond, de vermaakmiddag ‘Ik Hou van Holland’ voor cliënten van De Zijlen en een boeren doe-dag voor jong en oud. Ook dit jaar is er weer een ouderwets café – het Volksvermaken Café- in het Little House van de Postwagen op donderdag 2 juli, vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli. Het wordt een gezellig café, met leuke aankleding, statafels en een stamtafel. De feestweek Tolbert kenmerkt zich door de jaren heen door sfeer en gezelligheid. Van heinde en verre komt men de feestweek met een bezoek vereren en zelfs vakanties worden er op afgestemd.

Programma

Woensdag 1 juli. Jaarmarkt, centrum Tolbert, 15.00-21.00 uur. Met tachtig kramen.
Woensdag 1 juli. Kindermiddag met megabioscoop in de Postwagen. Entree gratis, inclusief ranja en popcorn. Zaal open om 14.00 uur, einde rond 16.00 uur.
Woensdag 1 juli. Tolberter Artiesten. Met ondermeer Gert van Essen, Leo Klok en vele anderen. Locatie: Hoofdstraat, 18.00-23.00 uur.
Woensdag 1 juli: Buikschuiven voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Inschrijven om 18.30 uur bij de Fredewalda Boerderij. Start om 19.00 uur.

Donderdag 2 juli. Ringsteken. Hoofdstraat Tolbert. Start om 19.00 uur.

Donderdag 2 juli. Solex- en fietstocht. Start tussen 18.00 uur en 18.30 uur Little House Postwagen. Prijsuitreiking om 21.30 uur.

Donderdag 2 juli. Vermaakavond Stichting De Zijlen ‘Ik Hou van Holland’. Locatie Postwagen. Start 18.30 uur.

Vrijdag 3 juli. Culinaire dropping. Inschrijven vanaf 18.30 uur bij de Postwagen. Start 19.00 uur.
Zaterdag 4 juli. Oldtimer brommer toertocht. Start tussen 10.00 uur en 11.00 uur bij de Postwagen.

Zaterdag 4 juli. Oldtimer tractor toertocht. Postwagen, start 11.00 uur. Inschrijven tussen 10.00 uur en 11.00 uur bij de Postwagen. Deelname is gratis.
Zaterdag 4 juli. Boeren doe-dag in en om HJC- manege van 13.00 uur tot 17.00 uur, met om 16.00 uur ‘Schijt je Rijk’ achter de HJC- manege. Kavels te koop op 1 juli bij de chalet van Volksvermaken voor vijf euro per kavel.