‘Voor Noordenveld is K38 op cultureel gebied een geweldig uithangbord!’

NOORDENVELD – ‘Voor de Teken- en Schildergroep Roden (T.S.R.) is K38 een hele goede buur. Beiden zitten onder het dak van de voormalige school De Haven. Weliswaar door een muur gescheiden, maar daardoor zijn de contacten niet minder goed’, volgens Chiel van den Heuvel, voorzitter van de Teken- en Schildergroep Roden.

‘Ik ken niet veel organisaties die zoveel vrijwilligers hebben als K38 en ook nog vrijwilligers die zeer gemotiveerd zijn! Wat dat betreft is het alleszins begrijpelijk dat de gemeente Noordenveld K38 heeft genomineerd voor de vrijwilligersprijs. Nu is het criterium om de landelijke prijs te winnen het hoogst aantal uitgebrachte stemmen. Dat lijkt wellicht democratisch, maar houdt geen rekening met de betekenis en de inbreng van de vrijwilligers. Wat dat betreft zou K38 zondermeer een prijs moeten krijgen, ook al krijgt K38 niet de meeste uitgebrachte stemmen.’

K38 is opgezet om de inwoners van Noordenveld en daar buiten in aanraking te brengen met hedendaagse beeldende kunst. In hoeverre is K38 nu na 5 jaar daarin geslaagd?

‘K38 is volledig in de opzet geslaagd om veel mensen in aanraking te brengen met hedendaagse beeldende kunst. Wellicht nu nog beter dan eertijds in het Koetshuis bij Mensinghe. De herkenbaarheid is in ieder geval vergroot. Voor de gemeente Noordenveld is K38 op cultureel gebied natuurlijk een geweldig uithangbord. Wat dat betreft zou de gemeente ook wel financieel kunnen bijdragen.’

Als K38 als winnaar uit de bus komt en 5000 euro krijgt, welke suggestie zou je het bestuur willen geven voor de besteding daarvan?

‘Het is natuurlijk altijd makkelijk van andermans leer riemen snijden. Wat dat betreft ben ik terughoudend in het geven van suggesties. Om toch iets te zeggen: laat een deel van de eventuele prijs ook ten goede komen aan voorzieningen waar de vrijwilligers baat bij hebben in hun werk voor K38.’ Stemmen kan via: www.vrijwilligersprijzen.nl/initiatief/kunstencentrum-k38.