Voorwoord burgemeester

‘Compliment’

Na jaren speculeren was het dan vorig jaar toch zover. Op de laatste Koninginnedag zaten we met zijn allen aan de buis gekluisterd om vooral niks te missen van de troonswisseling. Wat betekent dit nu voor de inwoners van Noordenveld?

Door de troonswisseling hebben we te maken met een nieuwe generatie. We hebben nu zelfs een Koning én een Koningin. Het koninklijk paar heeft vorig jaar al een bezoek gebracht aan onze gemeente tijdens hun kennismakingstour in mei 2013. Op Koningsdag moeten we het zonder het koninklijk paar doen, maar dat doet vast niks af aan de feestvreugde.

Voortaan vieren we Koningsdag op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In 2014 betekent dit dat we al op zaterdag 26 april Koningsdag vieren, omdat de verjaardag op een zondag valt.
Wat ook is veranderd, is de naam van de Stichting Rôner Koninginnedag. De nieuwe naam is ‘Oranje Stichting Roden’.

Maar wat verandert er niet?
Zoals ik al zei is er een nieuwe generatie de troon bestegen. Maar wat blijft zijn de tradities. De verschillende Oranjeverenigingen organiseren weer verschillende activiteiten voor groot en klein. Het wordt weer ‘ouderwets’ gezellig in Roden, Peize, Norg en Veenhuizen. Dit houdt ook in dat er weer veel vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. Want een ding is zeker, ook dit evenement kan niet zonder vrijwilligers. Een compliment hiervoor is dan ook zeker op zijn plaats.

Tot slot wens ik u veel plezier op Koningsdag.

Hans van der Laan,

Burgemeester Noordenveld.