Vrolijk Kerstmis voor VEV’67 , ONR en Boerakker; Mamio-HFC’15 gestaakt

Zaterdagvoetbal

REGIO – Op de laatste speeldag voor de winterstop gooide de regen weer eens roet in het eten. Marum, Pelikaan S, Veenhuizen en Haulerwijk SV kwamen daardoor niet in actie. Het regende vooral doelpunten bij de clubs die wel in de wei kwamen. ONR had geen kind aan ’t Fean ’58 (5-0), ONR speelde Vitesse ’63 van de mat (6-2 en Boerakker verpulverde VVS met 8-1. Zowel ONR als Boerakker profiteerde optimaal van de misstap van de koploper. Het duel Mamio-HFC’15 krijgt nog een staartje. De wedstrijd werd bij de stand 2-3 gestaakt.

VEV’67 was snel klaar met ’t Fean ’58, de langst spelende club in de tweede klasse, die nu toch wel dreigt te degraderen. Het was een kat en muis-spel op Oostindie, waarbij de poes niet goed omging met de makkelijke prooi. Desondanks was Vlug En Vaardig veel sterker. De doelpunten vielen pas vlak voor rust. Vincent de Koning legde de eerste treffer in het mandje, Rense Dijk maakte er vlot daarna 2-0 van. Dijk maakte er in de tweede helft nog twee. De andere treffer kwam op naam van Jeffrey Visser: 5-0. De Feansters kregen in de hele wedstrijd maar een kans, de Leekster goalie behield de nul. Doordat Broekster Boys koploper Zeerobben tackelde gaat VEV’67 als leider de winterstop in en mag zich daardoor ‘Herbstmeister’ noemen.

Ook ONR heeft de naam zonder prijs binnen. De Rodenaren liepen zelfs uit op het naderende Tonego, dat de bietenbrug op ging. ONR maakte geen fout en versloeg Vitesse ’63. De ploeg uit Koekange bungelt aan de staart van de ranglijst en dat was te merken. Het werd een eenvoudige 2-0 overwinning voor de oranjehemden. Bij rust was de stand nog in evenwicht (2-2) na een 0-2 voorsprong waaronder een eigen doelpunt. In het tweede bedrijf werd er lustig op los gescoord. Hans van Tamelen was twee keer succesvol, Leon Schievels, Maxim Maring en een mooie van Sander Postma, die zijn eerste competitiegoal produceerde, waren de schutters. “Na de 0-2 hadden we er direct twee meer moeten maken. Daardoor bleef het nog even spannend. Na de 2-3 was het gebeurd”, zag Ronald Vermeulen. A-junior Edwin Bloemendal maakte zijn verdienstelijk debuut voor de oranje-wit-blauwen. Dan nog een positief detail over het Koekanger publiek. “Leuk publiek. Wisselspelers van ons kregen een staande ovatie en werden toegezongen”, wilde Vermeulen toch even kwijt.

Mamio-HFC’15 werd bij de stand 2-3 (twee goals Klaas Wobbes en Sadjad Sheyki) gestaakt. Voorzitter Joost Leertouw was er niet bij, maar hoorde het van trainer Frans Brouwer (die niet bereikbaar was voor commentaar). “Het stond lange tijd 1-0 voor Mamio. Vervolgens kregen twee spelers van Mamio rood en waren de rapen gaar. De wedstrijd ontspoorde volledig en de scheidsrechter voelde zich niet meer veilig.” De wedstrijd krijgt dus nog een staartje. Over het ontslag van Sjoerd Rozema: “Uit de gesprekken kwam naar voren dat de chemie er niet was die we dachten om de positie op de ranglijst te verbeteren.” Overigens heeft de zaterdagtak ook veel kwaliteit (Honebeek bijvoorbeeld) ingeleverd. De Hoogkerk Football Club’15 staat twaalfde.

Boerakker maakte korte metten met VVS uit Oostwold: 8-1. En dat had Marco van der Veen, de trainer, niet verwacht. “Hun doelsaldo (19 voor) en vorige week 7-0, we hadden een taaie kluif gedacht. Maar Boerakker speelde ook heel goed, met mooie aanvallen en mooie doelpunten”, zei Van der Veen ook. Bij rust was het nog 2-0. Regiotopscorer Joey Hummel voegde drie aan zijn totaal toe Sale Rozema en Willem-Pieter Wouda maakten er ieder twee en Rutger van der Veen maakte de acht compleet. Door de monsterzege en het verlies van koploper VVK, is Boerakker nu alleen leider. “Dat hadden we ook niet verwacht. Deze punten hebben we”, aldus Van der Veen die de kalkoen goed zal smaken.