Vrouw met de hamer – Roelfiena ter Steege

Voorzitter Stichting Openluchtspelen Roderwolde

‘Helaas gaat het Openluchtspel in Roderwolde dit jaar niet door. Dat is jammer, want volgend jaar vieren we ons zestigste jaar maar spelen we dus voor de 59ste keer. De spelers vinden het heel jammer, maar begrijpen ook dat het niet anders is. Onderling is er tussen spelers regelmatig contact, maar we hebben geen gezamenlijke bijeenkomst gehad. We hopen iedereen natuurlijk weer snel bij elkaar te kunnen zien. Het stuk dat we dit jaar in Roderwolde zouden spelen, gaat nu volgend jaar alsnog door. We hebben een leuk stuk uitgekozen, dus dat wijzigen wij niet.
Omdat wij zelf dus niet spelen, is er een alternatief gevonden. “Tis hier geen hotel” is een theaterstuk van drie cabaretiers – Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth – wat in de open lucht zal worden gespeeld. We hebben zo’n sfeervol theater, dat we vonden dat het gebruikt moest worden. Dus toen we gevraagd werden om dit te faciliteren, zeiden we gelijk ja. Dit is een mooi alternatief voor het openluchtspel.
Op 21 augustus zijn er twee voorstellingen, om 16:00 en 19:30 uur. Bij voldoende reserveringen gaat het door. Kaarten kosten twintig euro en zijn te reserveren via thgh.reserveren@gmail.com. Na afloop kan er geborreld worden bij café Het Rode Hert. Meer informatie hierover is te vinden op www.openluchtspel.nl. Mocht er veel belangstelling zijn, dan geeft het trio zelfs nog een derde voorstelling op 21 augustus.
Ondanks dat het een mooi alternatief is, hopen wij natuurlijk binnenkort weer zelf bezig te kunnen. Het is nog even afwachten wanneer dat weer kan, maar we hopen weer op tijd te kunnen beginnen. Op die manier kunnen wij er in 2021 een mooie voorstelling van maken. Hopelijk worden we tegen die tijd minder gehinderd door het coronavirus.
We hebben de spelers in ieder geval al gevraagd om volgend jaar weer mee te doen. Ik denk dat de meesten dat wel zullen doen. We hebben een leuke club.’