VV Peize mist de klasse van de ‘Royal Club’: 0-2

peize voetbal 1

Blauw-zwarten doen voetballend niet onder; afwerking laat te wensen over

PEIZE – Peize kon heel lang mee tegen kampioenskandidaat GRC Groningen. De individuele klasse van de stadjers gaf de doorslag. De jonge formatie van Frank Konneman- niet eens op oorlogssterkte- deed voetballend niet onder voor de ploeg van oud-Peize-trainer Rinie Jurna.

Het was een weerzien van bekenden. Rinie Jurna was kind aan huis in Peize. Zijn zoon Davy de goalgetter aan de Hereweg. En juist een scorende speler- en daar had Peize er vroeger meer van-, die wordt node gemist in het huidige elftal. Het was een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee technisch vaardige elftallen, onder moeilijke weersomstandigheden. De topwedstrijd trok weinig toeschouwers, mede doordat FC Groningen thuis speelde. Het publiek zag al gauw de klasse van GRC. En een vroege doelrijpe kans. Aan de basis stond Davy Wilkens, die strak voor gaf. Bij de verste paal kwam Erwin Alt met zijn been in à la Cruijff in zijn beste jaren. De inzet ging maar net naast. Peize deed ook meteen van zich spreken. Tijmen Wegereef bracht Ronald Kosters in schietpositie, maar deze werd nog net onderbroken. Veel verschil was er niet tussen beide ploegen. Maar de klasse van GRC droop er wel af. Een schitterende pass van achteruit bereikte wederom Alt, die in één keer verlengde, zonder resultaat. Vervolgens kwam Alt weer op snelheid door en mikte hard in de korte hoek, maar Lennart Renkema voorkwam de 0-1. Maar de muzikale doelman moest even later toch passen. Op aangeven van Bas Lulofs- de 40-jarige, tevens trainer van Leekster Eagles, dat afgelopen vrijdag stuntte tegen koploper Veerhuys- schoot Robin van Linschoten diagonaal in: 0-1. Peize protesteerde voor buitenspel, maar de vlag van de Peizer grensrechter bleef omlaag. Het ging af en toe wat te snel voor Peize, dat in het laatste kwartier toch het heft in handen nam en meer had moeten uithalen. Tijmen Wegereef had de 1-1 op het bord moeten zetten. De jonge speler kreeg alle gelegenheid om uit te halen, maar schoot te wild in en te hoog. De bal belandde op de lat. GRC werd in deze fase flink teruggedrukt in eigen strafschopgebied. Danny Kregel slingerde de bal nog eens gevaarlijk voor, maar Tom van Leijsen kwam een teen tekort. De Groninger Royal Combinatie, in geheel zwart tenue gestoken, was uiteindelijk blij dat de rust gehaald werd met een nipte voorsprong.

Ook in de aanvangsfase van de tweede helft domineerde Peize, dat er aardig op los combineerde. Een voorzet van wederom Kregel viel precies op het hoofd van Peize spits Van Leijsen, maar hij kon er geen kracht achter zetten. GRC pakte de draad weer op en probeerde met listige passjes de Paiser defensie te ontregelen. Voorin kreeg Peize nog voldoende gelegenheden, maar steeds was de eindpass niet goed of werd de verkeerde keuze gemaakt. GRC verviel in hetzelfde spelletje. De aanvallen waren wel wat mooier, maar het eindstation was niet het doel. Frank Konneman gooide nog meer jong elan voor de leeuwen. Yoran Cats stond in Annen aan de basis van de overwinning, maar de youngster had tegen GRC niet veel in te brengen. Na een half uur spelen dan toch de 0-2, die niet geheel uit de lucht kwam vallen. De razendsnelle Wilkens ontdeed zich van Patrick Kosters en met een prachtig schot in de verste hoek moest Renkema vissen. De individuele klasse – Wilkens, Van Linschoten, Alt- gaf uiteindelijk de doorslag. Het echte geloof was er bij Peize niet meer, al bleef de Hopbel-ploeg het proberen. Renkema dacht ook nog even mee te kunnen doen en werd op het middenveld nog bijna verrast door een lob. Alt verzuimde even later Peize de nekslag te geven door zwak in te schieten. Het bleef bij de 0-2 en daar hoefde het dappere Peize zich niet voor te schamen. GRC is simpelweg kwaliteit. Frank Konneman wees na afloop vooral op de effectiviteit van GRC. Maar ook op de kansen voor Peize. “Die bal op de lat, die had erin gemoeten. Tijmen moet leren koelbloedig te zijn. Zo’n kans mag je niet missen en dat kost ons de wedstrijd”, vond Konneman die uiteindelijk wel kon leven met de nederlaag. Rinie Jurna ging niet juichend van het veld. Jurna ondergaat binnenkort een hartoperatie en moet het dus rustig aan doen.

Peize-GRC Groningen 0-2 (0-1); Scoreverloop: 26. Robin van Linschoten 0-1, 66. Davy Wilkens 0-2; Scheidsrechter: Kaper; Gele kaart: Tijmen Wegereef (Peize); Toeschouwers: 100

Opstelling Peize: Lennart Renkema, Jarco Westerhof, Ronald Sloots, Arnold van der Ploeg, Patrick Kosters, Merijn Barske (59. Yoran Cats), David Kruizenga, Tijmen Wegereef, Tom van Leijsen, Ronald Kosters, Danny Kregel (71. Rutger Kruizenga)