VV Peize worstelt en komt boven tegen Annen

|||||
||||| Foto: |||||

Hopbel-club slaat in slotfase toe: 1-3

ANNEN – De overwinning moest van ver komen. Van heel ver. Het worstelende Peize kwam in Annen pas in de laatste tien minuten boven. De belangrijke, 3-1 zege, werd uitzinnig gevierd. Peize, dat in dalende lijn was, heeft zich voorlopig weer omhoog gewerkt.

Annen-Peize was een van de slechts twee wedstrijden die zondag doorging in de tweede klasse L. Vanwege de overvloedige regenval moest wel gespeeld worden op kunstgras (overigens werd het duel van Roden bij GRC, dat ook kunstgras heeft, wel afgelast). Voetbaltechnisch was Peize beter dan een aangeslagen Annen, dat in de hoek zit waar de klappen vallen en met veel strijd Peize probeerde te beteugelen. De gasten hadden moeite met het fysieke geweld. In de beginfase drong Annen aan, waarbij de Peizer verdediging alle zeilen moest bijzetten. De beste kans was echter voor Peize. De door het centrum combinerende David Kruizenga stuitte op de Anner doelman. In zijn tweede poging kwam de snelle buitenspeler alleen voor de keeper, maar kon het weer niet afmaken. Drie keer is scheepsrecht. Uit een voorzet van Tijmen Wegereef reageerde Kruizenga weer attent: 0-1. Vóór de openingsgoal kwam Peize goed weg bij een scoringskans voor Rick Huizing, die werd teruggefloten. De 0-1 voelde als een bevrijding voor de bezoekers die het commando overnamen. Tom van Leijsen had de 0-2 op de schoen. Opnieuw was Kruizenga betrokken bij de aanval, gaf laag voor, waarna Van Leijsen met een sliding de bal op een haar na miste. Na een half uur een vrije trap van Aaldert Martens, die doelman Lennart Renkema op de proef stelde. De rossige doelman kon de pegel niet klem krijgen. Danny Weiss was er als de kippen bij, maar trof naast. De rood-witten drongen weer aan, met harde ballen voor het doel. Dat leverde nog een benauwd moment op voor de pauze. Bij een scherpe voorzet kon Leon Tiersma de bal bij de paal weer niet het doel vinden.

In de tweede helft viel Peize verder terug. De jonge brigade van Frank Konneman moest zich wapenen tegen een Annen, dat nog meer de duels aanging. Het leverde de verdiende gelijkmaker op. Na een hoekschop kon de Peizer defensie de bal niet wegwerken en in de scrimmage gaf Dante Ploeg het laatste zetje: 1-1. Peize wankelde al een tijdje, de roodhemden roken bloed. Konneman was niet zeker van de zaak en bracht Rutger Kruizenga voor Danny Kregel. De wissel had aanvankelijk effect. Het offensief van Annen vloeide weg en Peize kwam weer meer in de wedstrijd. Tom van Leijsen werd zowaar alleen voor de keeper gezet, maar werd eveneens wegens buitenspel afgevlagd. In de laatste tien minuten probeerde ook Annen op de volle winst te spelen. In een spannende ontknoping leek de winst naar Annen te gaan, maar Lennart Renkema verrichtte een heldendaad op een inzet van Sven Boersma. David Kruizenga besliste de wedstrijd aan de andere kant door een fenomenale lob van de pas ingebrachte Yoran Cats af te maken: 1-2. De bank van Peize schreeuwde het uit van vreugde. Na de verlossende 1-2 leverde een counter ook nog de 1-3 op. Het was Van Leijsen die nu wel succes had en een voorzet van Ronald Sloots afrondde. Frank Konneman was uiteraard een dolblije trainer. “In de eerste helft was Peize beter en hadden we met 2-0 voor kunnen staan. Na rust hinkte ik op twee gedachten. We kwamen tegen het fysiek sterke Annen lengte tekort. Cruciaal was de redding van Lennart en vervolgens de opening van Cats. Dit was een wedstrijd van momenten”, zei Konneman terecht. En die momenten vielen in het voordeel van Peize, dat door de overwinning als een komeet omhoog steeg, naar de derde plaats en mag zich daarmee weer ‘de beste van de rest’ noemen. Al is dat natuurlijk een vertekend beeld aangezien de meeste andere wedstrijden waren afgelast en het verschil op de ranglijst erg klein is. Het de laatste tijd worstelende Peize komt in ieder geval voorlopig boven. Voetballend heeft de jonge ploeg van Konneman veel in de mars. Tegen clubs die de strijd aangaan raakt het geïrriteerd en is het kwetsbaar . Dit in tegenstelling tot voormalige eerste klasser Annen, dat in de hoek blijft zitten waar de klappen vallen en stijf onderaan staat.

Annen-Peize 1-3 (0-1); Scoreverloop: 15. David Kruizenga 0-1, 52. Dante Ploeg 1-1, 88. David Kruizenga 1-2, 90. Tom van Leijsen 1-3; Scheidsrechter: Van Delden; Gele kaart: Leon Tiersma, (Annen), Ronald Kosters (Peize); Toeschouwers: 80

Opstelling Peize: Lennart Renkema, Jarco Westerhof, Ronald Sloots, Arnold van der Ploeg, Patrick Kosters, Merijn Barske (85. Yoran Cats), David Kruizenga, Tijmen Wegereef, Tom van Leijsen, Ronald Kosters, Danny Kregel (60. Rutger Kruizenga)

Ster van het Veld: David Kruizenga (Peize). De flitsende aanvaller was op de vleugel de verdediging van Annen steeds te snel af, was met name voor rust de gevaarlijkste speler en had met twee doelpunten ook het grootste aandeel in de zege.