VV Roden

Roden Ajax Dag

Datum: 10 mei
Tijd: 12.00 uur

RODEN – Ajax was afgelopen zaterdag te gast op de voetbalvelden van de voetbalvereniging Roden. Ajax in de zin van de vier kampioensschalen en wat aardige voetbalspelletjes. Fans uit de wijde omtrek maakten van de gelegenheid gebruik om te poseren met de vier schalen, in het kader van ‘vier op een rij’. Ajax bleek populair, al bleef Geert Oosterloo op een afstandje.

Geert Oosterloo heeft niet zoveel met Ajax. Dat werd zaterdagmorgen wel duidelijk. Hij bleef op afstand. ‘Het is jammer van het weer. Maar ach, het is Ajax ook maar. Als er nou een echte club was gekomen, dan was het heel jammer geweest’, lachte Geert, fan van Feyenoord en dus niet zo verwend de laatste tijd. De Ajax-schalen kwamen naar Roden na een telefoontje van Sietse van Seijen richting jeugdvoorzitter Marc Brink. Ajax zocht een locatie om de vier schalen te laten zien, ergens centraal in het noorden. En dat werd dus Roden. ‘Of we hier voor betalen? Hahahahaha. Dat lijkt me niet, zeg. Wij betalen toch niet voor Ajax’, benadrukte Geert – verder prima te spreken- zijn antipathie voor de club uit Amsterdam.

De kinderen, en daar was het natuurlijk ook allemaal voor bedoeld, vonden het wél prachtig. Zo mooi zelfs, dat spelers van Roden F1 de rust doorbrachten bij de Ajax bus, die net aan was gekomen. Leider Gerard Buring moest alle zeilen bijzetten zijn mannen in de kleedkamer te krijgen. Ondertussen had een speler de eerste handtekening binnen. Die van de buschauffeur. Wat er te doen was? De Ajax bus was te bezichtigen. De vier schalen stonden – ongepoetst- klaar. Er was een leuk voetbalveldje opgesteld en er werd vlotte, hippe muziek gedraaid. Dat was het wel zo’n beetje, en toch was het een uniek evenement. Want nergens anders in het noorden waren de vier schalen te zien.

Voor Roden D3 kon het al helemaal niet op. Op veld 2 stond Ajax, op veld 1 werden zij kampioen na een afgetekende overwinning op een ploeg uit Ter Wispel. Meteen na het laatste fluitsignaal renden ze naar de schalen om daar hun kampioensfoto te laten maken. Kon niet mooier. En ach, zo had iedereen zijn eigen verhaal. Wethouder Wekema, goed voor de oneliner ‘wethouder ben je 24 uur per dag’, liet zich even zien, net als uiteraard Marc Brink, jeugdvoorzitter, vader van Ot en gekleed in een Aegon jasje. Hij hoorde er helemaal bij. Ook gezien: Marcel Bazuin (trots op kampioen Daan), Wietse Rozema (trots op alles), voorzitter Darwinkel (‘wat hebben die effies al een traptechniek zeg, goeie genade), Winston Horstmeier, Susan Niemeijer, Diana Brink en Marjon Noordman. Bijzonder: zij gaat ruim voor Ajax het feestje opent, naar huis. Terwijl ze verder niets te doen heeft. Marjon is nogal voor Feyenoord en wil dus het liefst zo snel mogelijk weg. Naar huis. Ondertussen steekt Geert Oosterloo nog maar weer een Caballero op. Geert is zeker nadat hij stopte op De Tandem, vrijwel dagelijks op het voetbalveld te vinden. Hij weet dat zijn club voor een lastige uitdaging staat: de accommodatie moet aangepakt worden. Liefst met acht nieuwe kleedkamers. ‘Maar dat kost een paar ton. En geld is lastig op dit moment. De leden moeten het maar beslissen straks’, zegt Geert, die daarna in een geanimeerd gesprek de politiek in Noordenveld beschouwt. Het was maar goed dat Alex Wekema er toen nog niet was. Ook Nick Blaauw is er, net als Paul Raveneau, al heeft hij de Ajax-bus al heel vaak gezien. Erg onder de indruk is hij dan ook niet. Dick Schothorst is er ook, net als giebelende meisjes/vrouwen die graag met Richard Witschge op de foto willen. De schoonvader van Waylon is er dus toch gewoon. Op bekend terrein, want met FC Barcelona was hij al eens te gast in Roden. En zo genieten de kinderen van een prachtige voetbaldag. Jammer van het weer, dat wel. En jammer van Geert, die zelfs niet even een kijkje nam in de Ajax bus. Hij moest er helemaal niets van hebben. Volgens jaar Feyenoord dan maar, Marjon en Geert?

Roden Ajax Dag-2