VVD – Noordenveld komt met motie omtrent drukverhoging NAM locatie Langelo

    NOORDENVELD – De fractie van VVD Noordenveld komt met een motie over de voorgenomen drukverhoging van de NAM bij de Gasopslag Norg. In deze motie roept de VVD het college op om zijn uiterste inspanning te leveren om te voorkomen dat de drukverhoging wordt doorgezet. Onder meer vragen zij het college een procedure op te starten bij de raad van state.

    Volgens raadslid Nanda Emmens moet er vanuit de gemeente alles wat binnen onze macht ligt gedaan worden om dit tegen te houden. Onder onze inwoners leeft de nodige angst, waartoe de drukverhoging zal gaan lijden. In 2017 is de druk al verhoogd naar 5 miljard kuub, na deze verhoging zijn er de nodige aantoonbare schades ontstaan aan woningen binnen onze gemeente.

    Het is dan ook zeer begrijpelijk dat onze inwoners onzeker zijn over de toekomst wanneer de druk nu weer wordt opgevoerd.We moeten ervoor waken dat we over een aantal jaren hier tegen dezelfde problematiek aanlopen als in het Groningse. Het is onze taak om onze inwoners hiervoor te beschermen, en dan is dit wil het minste wat we kunnen doen. (Foto: VVD Noordenveld)