Waar een klein dorp groot in kan zijn : Feestweek De Wilp

sportlight1

In the sportlight: Feestweek De Wilp

DFE WILP – Feestweek De Wilp. En wát voor een week. De activiteiten starten vrijdag 3 juli en duren langer dan een week. Bijzonder: Feestweek De Wilp biedt echt voor elk wat wils. Jong en oud komen volop aan hun trekken. Een overzicht van de activiteiten.

De festiviteiten starten vrijdag 3 juli met een playbackshow. Deze show wordt dit jaar gehouden in dorpshuis Op de Welle. Handig, want in de gymzaal kunnen de spullen neergezet worden en er zijn kleedkamers voor de artiesten aanwezig. Opgeven voor de playbackshow kan overigen nog steeds via stichtingaktiviteiten@outlook.com. De entree voor de playbackshow bedraagt twee euro en een en ander begint om 20.00 uur. Op zaterdag 4 juli staat er een fietstoertocht gepland. De tocht begint om 10.00 uur en er kan 35 of 55 kilometer gefietst worden. De start is opnieuw bij Op de Welle. Ook op zaterdag wordt de Wielerronde van De Wilp gereden: de finale van de 33e Wielermeerdaagse Noordenveld/Westerkwartier. Er wordt om 18.00 uur gestart met de Dikke Bandenrace voor kinderen en de renners gaan vanaf 19.45 uur los voor een criterium over tachtig kilometer. Al voor de 54e keer vertrekken de beste wielrenners van Noord Nederland voor een altijd maar weer enerverende wielerwedstrijd. Al vanaf 1953 racen de coureurs door de straten. Van de huidige generaties profrenners fietsten ooit Bauke Mollema, Pieter Weening, Lieuwe Westra en Niki Terpstra in het dorp. Dit jaar staat de jonge dorpsgenoot Eit Visser aan de start. Voorafgaand aan de grote wedstrijd kunnen kinderen kleine rondjes rijden met een eigen race- of snelle fiets. Vanaf 18.00 uur beginnen de wedstrijden in verschillende leeftijdscategorien. Via de organisatie is een helm te leen. Opgeven kan nog: wielerstichtingdewilp@home.nl.
Op zondag 5 juli is er een ‘tentdienst voor iedereen’. Thema is ‘contact met God’. Martin Dol uit Drachten is spreker en de muzikale begeleiding is in handen van Wym’ uit Wijnjewoude. De dienst begint om 9.30 uur en de toegang is gratis. Er is kinderoppas aanwezig. Ook op zondag: het Wilpster Singles Darts Toernooi in café Sportlust. Dit toernooi begint om 13.00 uur en er kunnen maximaal 64 darters deelnemen. Ook nog op zondag: een motortoertocht over langere en kortere afstand. Opgeven kan via 0594-643347 en het vertrek is vanaf Café Sportlust. Dinsdag 7 juli is er vanaf 18.00 uur een viswedstrijd vanaf Het Piratennest. De inleg bedraagt vijf euro. Op woensdag 8 juli is er een gezellige middag voor ‘de jeugd van vroeger’. Er kan meegezongen worden met muziek van vroeger afgewisseld met bingo. Een en ander begint om 13.30 uur in het dorpshuis. Ook is er woensdag een fietspuzzeltocht vanaf Het Piratennest, vanaf 18,30 uur. de inleg bedraat 3,50 euro per persoon.

Voor de jeugd is er op woensdag 8 juli een speurtocht. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar gratis. Er wordt verzameld op het grasveld achter De Dorpel. Inschrijven kan van 13.30 uur tot 13.45 uur, de eerste groep start om 14.00 uur. De groepen worden door volwassenen begeleid. De kosten bedragen drie euro.

De Wilp staat donderdag 9 juli in het teken van de braderie, van 13.00 uur tot 20.00 uur. Ook is er die dag vanaf 19.30 uur in de feesttent levend tafelvoetbal.
Vrijdag 10 juli staat in het teken van paintball. Er wordt een veld uitgezet aan de Oosterweg en ieder spel duurt ongeveer een kwartier. De activiteit begint rond 15.00 uur voor kinderen tot en met twaalf jaar. Rond 18.00 uur begint het voor kinderen van dertien jaar en ouder. Let op: de paint in de kleding gaat er in de was op dertig graden gemakkelijk weer uit. Het is wel aan te bevelen wat ouderen en stevige kleding te dragen, met hoge sokken. Deelnam geschiedt in groepjes van vijf. Opgeven (stichtingaktiviteiten@outlook.com) kan ook individueel. Dan wordt je bij een team ingedeeld. Ook op vrijdag: De Hollanse Piratenvond met ondermeer Jan Warringa (FOTO) in d feesttent. De entree bedraagt 7,50 euro en de avond begint om 21.00 uur.

Zaterdag 11 juli is er op het sportveld vanaf 10.00 uur klobke schieten. Deelnemers dienen om 9.30 uur aanwezig te zijn. Ook is er beachvolleybal (teams van twee) bij Het Piratennest. Dit start om 18.00 uur. Uiteraard worden alle straten in De Wilp weer mooi versierd en is er op zaterdag ook de ‘Nacht van De Wilp’ Er is dan live muziek en disco in Het Piratennest, de feestband Solidair en DJ Robert staan in de feesttent en DJ Siepie staat bij Sportlust, allemaal vanaf 22.00 uur.