Wanprestatie Nieuw-Roden; mooie opsteker SVMH

Zondagvoetbal

REGIO – Afgelopen weekend was het een inhaalprogramma. Toch werden er nog wedstrijden afgelast, waaronder het duel Eenrum-HFC’15 dat vrijdag al geschrapt werd. Je vraagt je af wat het voor zin heeft om nu nog te spelen, ook met het oog op de zaaltoernooien die alweer begonnen zijn. En vanwege het feit dat er nog tijd genoeg is om in te halen, want de kans dat we te maken krijgen met een pak sneeuw is (voorlopig) nihil. Nieuw-Roden en GOMOS verloren, terwijl De Wilper Boys en SVMH goede zaken deden in de vierde klasse. Voor meer over Zevenhuizen-Terschelling zie elders in deze krant.

GOMOS kreeg het Asser Boys van voormalig Roden-trainer Wietze de Jong op visite aan de Schapendrift en verliet het sportpark met de volle buit en dat was een tegenvaller voor GOMOS, dat een 2-0 voorsprong (beide doelpunten op naam van Sven Pilon) als sneeuw voor de zon zag verdwijnen: 2-2. “We waren daarin niet meedogenloos en verdedigden naief, verklaarde Wim Bakering, die het jammer vond. “Want we hadden ze ‘eronder’”. In plaats daarvan werd het 2-3. De jacht op de gelijkmaker – het was een aantrekkelijke pot waarin veel gebeurde- werd geopend, het leverde wel goede kansen op maar geen doelpunten. “Het was bij GOMOS allemaal net niet, al hebben de jongens er wel voor geknokt. Al met al een lichte kater voor de winterstop”.

Jur Smit hield barstende koppijn over van de nederlaag van Nieuw-Roden bij Pekelder Boys. De wedstrijd van zondag was niet te vergelijken met de topper tegen Alteveer. De Noord-Drenten lieten Pekel in de eerste helft de 1-0 maken. “We hebben maar één kansje gehad. Normaal krijgen we altijd kansen, dit was Nieuw-Roden-onwaardig”, vond Smit die het er verder uitgooide: “Schandalig, Nieuw-Roden moet zich diep schamen, niemand uitgezonderd!”. Doordat SVZ wel won komt alles weer dicht bij elkaar. “Je hebt jezelf een hele slechte dienst bewezen.” Oftewel: Nieuw-Roden heeft zich lelijk in de vingers gesneden.

Betere berichten uit de onderste regionen van deze klasse, want SVMH wist drie punten bij te schrijven. De Niebert-Nuis-club won met 3-0 van Harkema Opeinde in een wedstrijd tussen twee gepassioneerde elftallen die voor de winst ging. SVMH knokte zich naar het resultaat. “En dat geeft de burger weer moed. Dit hadden we even nodig en het zat eens een keer mee”, sprak Hans van der Veen. Na een 0-0 ruststand sloeg SVMH toe. Carlo Roffel, Jan Koster (penalty) en Halbin Wiersema bepaalden de eindstand op 3-0.

De Wilper Boys versloeg aan het Plantsoen Sportclub Makkinga: 2-0. Jan Bakker scoorde na een kwartier, Arjan van der Kaap maakte na een half uur de 2-0. De Wilp had in de eerste helft kans op meer. “In de tweede helft waren we bijna bang om te winnen. Zo nodig je de tegenstander uit. Maar ik had niet het idee dat ze zouden scoren. Dat zei de trainer van hen ook, al hadden ze tot tien uur ’s avonds gespeeld”, sprak Klaas Zijlstra, die met zijn ploeg al vier wedstrijden niet verloren heeft en twee plaatsen klom, naar de elfde stek. .

Haulerwijk bleef in Boornbergum steken op 1-1. Janus Pol, die afgelopen vrijdag furore maakte op het Leekster Voetbalgala, maakte het doelpunt voor de gasten, die bij winst hadden kunnen stijgen naar de derde plaats. De ploeg van Theo Donker blijft voorlopig vierde. De verschillen in de topgroep zijn erg klein.