‘We doen dit voor alle kinderen in de wereld’

image

Benefietconcert op Valentijnsavond

NORG – Op zaterdag 14 februari vindt er in De Brinkhof in Norg een unieke muzikale avond plaats. Uniek omdat een van de beste popkoren uit Nederland deze avond komt optreden. Uniek ook omdat alle opbrengsten ten goede komen aan een goed doel, namelijk aan de Herman van Veen foundation ‘Roses for Childeren’. Gert van Wakeren uit Norg is mede-initiatiefnemer van deze avond. Hij is vol lof over alle medewerking die hij van vrijwilligers en bedrijven krijgt om deze activiteit te organiseren.

‘We zitten nu op zo’n 300 kaarten die verkocht zijn. We rekenen op 500 stuks in de verkoop. De gehele opbrengst van de entree gaat naar het goede doel. Iedereen werkt belangeloos mee,’ zegt Gert van Wakeren. Ferry Bijlsma is dirigent van BSUR. Je spreekt het uit als Be aS yoU aRe. Het popkoor bestaat uit 80 leden en is een vaste waarde in het land van koor optredens. Ook wordt er regelmatig koers gezet naar het buitenland voor optredens. Vorig was BSUR nog in Berlijn. Het koor wordt bijgestaan door een choreograaf waardoor de optredens worden voorzien van veel show en beweging. De enthousiaste inbreng van de koorleden zorgt voor de rest. Het repertoire bestaat uit klassieke popsongs. Denk hierbij aan Sting, Police, Queen, Adele enLionel Ritchie.

‘We zijn vanaf vorig jaar maart bezig met de voorbereidingen. Er komt dan ook heel wat bij kijken. We willen dan ook wat neerzetten in Norg. Het is al bijzonder dat we het popkoor BSUR kunnen presenteren, maar er is meer. Tussendoor en na afloop is er een optreden van coverband Forty Six, zodat de beentjes van de vloer kunnen. Bij de ingang speelt dames popkoor Roxie om alle gasten welkom te heten en ook dat doen we niet zomaar. Bij de ingang van De Brinkhof komt een rode loper te liggen, zodat iedereen deze avond een VIP is. De zaal wordt aangekleed door de Culturele Raad Norg, er komt een lounge hoek en is de podium aankleding van bloemen gedaan door Bloem & Cadeau Boutique Anniek uit Norg. Ook Doedelzakspeler Tjitte de Wolf geeft belangeloos zijn medewerking,’ laat Gert van Wakeren weten.

Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen voor € 8. Aan de kassa voor €10. Kijk ook op www.BSUR.info voor meer informatie of bel met Gert van Wakeren persoonlijk op 06 46738612. Het begint om 20.00 uur en zo rond de klok van 22.30 zal burgemeester Hans van der Laan van de gemeente Noordenveld de opbrengst aan de zaal mededelen. ‘We willen met dit optreden een goede show neerzetten. Ik zie het als een uitdaging. Het mooie is gewoon dat al het geld naar een goed doel gaat. ‘Roses for childeren’ is zo’n doel. ‘We doen het voor alle kinderen in de wereld die bij alle ellende steeds weer en vaak als eerste het slachtoffer zijn.’ Het optreden vindt plaats in de sporthal van de Brinkhof.

Op de foto Gert van Wakeren met Anniek van Bloem & Cadeau Boutique.