‘We hopen het succes van vorig jaar te overtreffen’

RODEN-bestuur-avondvierdaagse

Inschrijving Avondvierdaagse Roden gestart

RODEN – De sport- en cultuurcoaches van Noordenveld en Sportstimulering Noordenveld organiseerden vorig jaar na jaren van afwezigheid weer een avondvierdaagse in Roden. Niet bepaald zonder succes, want na een relatief korte aanloopperiode verschenen een kleine zeshonderd(!) mensen aan de start. Gewoon een enorm succes dus. Vandaar dat het geen verrassing is dat er ook dit jaar weer een avondvierdaagse georganiseerd wordt en wel op 7, 8, 9 en 10 juni. De organisatie hoopt het succes van vorig jaar te overtreffen.

Tevreden kijken Froukje Temming, Caroline Koster, Anna te Veld, Ard Vrielink en Wouter Meertens terug op vorig jaar. ‘Het aantal lopers overtrof onze verwachtingen. De vierdaagse is iets traditioneels. Iets dat je met het hele gezin kunt doen, iets waar ouders vroeger zelf als kind aan deelnamen en daarom nu graag samen met hun eigen kinderen aan meedoen. Dat zag je ook: hele gezinnen liepen mee. Opa’s en oma’s die een avondje meeliepen. Dit evenement heeft gewoon ‘iets’. Het is misschien niet heel spannend, maar toch wil iedereen graag meedoen.’
Uiteraard werd de vierdaagse grondig geëvalueerd. ‘De inschrijving verliep wat chaotisch vorig jaar’, zegt Wouter Meertens. ‘Vooraf hadden zich 250 mensen ingeschreven, voor de start van de eerste dag meldden zich nog even driehonderd mensen aan. Dat was toen amper te behappen. Verder willen we meer cachet geven aan de laatste avond. We denken er aan een soort van ‘Villa Gladiola’ te creëren. Als het weer meewerkt, zouden we zelfs tribunes buiten kunnen zetten. Nu kwamen de deelnemers wat te verspreid binnen.’ Ook dit jaar kunnen deelnemers kiezen. Of ze lopen vijf, of ze lopen tien kilometer. ‘Er zijn weer nieuwe routes uitgezet. Daar hebben we Fokko van der Leest voor gevraagd. Fokko is een fervent wandelaar en heeft een eigen site met tal van wandelroutes rond Roden. De uitgelezen man dus om elke keer weer leuke en uitdagende routes uit te zetten. Nieuw is verder dat op donderdag ook rolstoelers deel kunnen nemen. We zorgen dan voor een compleet verharde route. Dit initiatief is enthousiast ontvangen’, zegt Ard Vrielink, voorzitter van Sportstimulering Noordenveld.

Een evenement met traditie én met een traditionele prijs. Ook dat is de Avondvierdaagse Roden. ‘Mensen die zich van te voren inschrijven, betalen slechts vier euro. Voor de start van de eerste dag aanmelden kan ook dit jaar, al betalen deelnemers dan een euro meer. Uiteraard gaan we er zelf ook weer van alles aan doen om nog meer mensen enthousiast te maken. Dan proberen we via de scholen, maar zeker ook via sportverenigingen. Het leuk om als afsluiting van het seizoen samen met je team de vierdaagse te lopen, lijkt ons. Verder kunnen we als organisatie nog wel wat hulp gebruiken. Er is genoeg werk te doen. Noem het maar hand- en spandiensten. De routes moeten bepijld worden, er moeten spandoeken opgehangen worden en we zoeken verkeersregelaars. Vrijwilligers zijn dus heel welkom.’
Ondertussen is er ook een website gemaakt die te zien is via www.avondvierdaagse-roden.nl. ‘Via die site kunnen mensen zich ook opgeven’, zegt Meertens, die zelf ook bereikbaar is voor potentiele vrijwilligers en andere vragen: woutermeertens@welzijninnoordenveld.nl.