‘We verwachten mensen uit alle windstreken’

Roden Pastoor

Jubileumviering R.K. Parochie der Triniteit op 15 juni

 

RODEN – Op zondag 15 juni vindt de jubileumviering plaats van de Rooms Katholieke Kerk in Roden. Dan namelijk bestaat de parochie formeel 50 jaar. Er is die dag in de ochtend een eucharistieviering in de parochiekerk aan de Nieuweweg en na afloop is er een receptie met allerlei activiteiten in De Zwerfsteen in Roderesch.
En het gaat de goede kant op. Er zijn al tegen de 300 aanmeldingen voor de ochtendviering binnen en bij de receptie worden bijna 200 mensen verwacht. Er bij zijn kan nog altijd. Een ieder is welkom bij de eucharistieviering. Voor de middagactiviteiten is het handig om even te laten weten dat men komt. Dat kan op telefoonnummer 050 501 64 22 of per mail jcjrodenburg@home.nl.
Agaath Erich als pastor en Jan Rodenburg als vice-voorzitter van de parochie zijn nauw betrokken bij deze dag. Er is een werkgroep van vrijwilligers actief die zich inzet voor de activiteiten  op die dag en zich vooral ook heeft ingezet om oude foto’s, films, dia’s en andere verhalen van weleer boven tafel te krijgen. Ook kinderen en jeugd worden niet vergeten deze dag. Zo is er onder andere schieten met pijl en boog  georganiseerd. ‘Het wordt vast een bijzondere dag,’ laten beiden weten.
Sinds 1998 is Agaath Erich nu pastor in Roden en dat bevalt nog steeds uitstekend. ‘Het is een leuke, levendige en vooral ook warme gemeenschap. De betrokkenheid bij de parochie is groot en ook de bereidheid om mee te werken aan activiteiten is groot. Hier doen we dingen met elkaar. Ik zit hier nu 16 jaar en dat geeft ook al aan dat ik mij hier thuis voel. De liturgie van de dag wordt feestelijk. Een beetje plechtig, dat wel, maar niet al te. Dat is iets wat  bij ons past,´ laat Agaath Erich weten.
Tijdens de receptie in De Zwerfsteen worden de herinneringen, verhalen en anekdotes verwacht. Jan Rodenburg: ‘Er worden mensen verwacht vanuit alle windstreken. Daar kijk ik erg naar uit. Roden is een vrij jonge parochie, misschien wel de jongste in de regio. Dat zie je terug in de gemeenschap. Ik zie onze parochie als een gemeenschap met een pioniersmentaliteit. De mix van leden is erg groot en dat is mooi. De timmerman en de bankdirecteur zitten bij ons naast elkaar. Dat willen we ook graag zo houden.’
Beiden geven aan blij te zijn met de receptie in De Zwerfsteen. ‘Daar wordt er van alles aan gedaan om deze dag te doen slagen. Zij zijn ons bijzonder ter wille,’ zegt Jan Rodenburg. Pastor Agaath Erich kijkt al verder. ‘Deze activiteit rondom het 50 jarig bestaan van de parochie is ook een blik naar de toekomst. Het zal een ieder motiveren om verder te gaan en zich in te zetten voor de Rooms Katholieke gemeenschap in onze regio. We kijken terug, maar zeker ook vooruit. Het wordt een mooie dag,’ aldus Agaath Erich.