“We willen het verloren terrein goedmaken”

Haulerwijkse boys Ed Laagland

Ed Laagland, trainer Haulerwijkse Boys

HAULERWIJK – Voor vv Haulerwijkse Boys wordt het in alle opzichten een ander seizoen. De Stellingwerfse formatie is afgedaald naar de vijfde klasse en voor de groep staat een andere trainer, Ed Laagland, in deze contreien een vrij onbekende naam.
“Ik kom uit Noord-Holland. Tot mijn 25e jaar heb ik gevoetbald, in Zaandam bij Flamingo’s en Hercules in Alkmaar. Vervolgens zijn we verhuisd naar Sneek, waar ik assistent-trainer was van hoofdklasser SWZ (Sneek Wit Zwart).  Ik ben nog niet zo lang trainer”, zegt de 45-jarige Laagland. Ik heb voornamelijk de jeugd getraind. Mijn ambitie ligt bij de senioren. Ik woon nog in Sneek en zocht een club die bij me past en waarbij de reisafstand  beperkt is. Ik ken de omgeving een beetje, ben ook trainer geweest van De Griffioen, wat in de buurt ligt. Ik ben nu tweeënhalf week bezig en het bevalt me prima bij Haulerwijkse Boys. De eerste indruk is gewoon goed. Het is een hele warme club. De mensen zijn heel open en enthousiast. Het is een hele hechte vereniging. Iedereen kent elkaar.  En dan die drie fantastische velden en de hoop vrijwilligers, alleen maar positief. Ik was wel anders gewend, qua niveau en een grotere club. Ik heb voor een jaar getekend, dat is vrij standaard. Het is wel de bedoeling om langer bij deze vereniging aan de slag te gaan. De groep is jong en leergierig, dat straalt er vanaf”. Werk aan de winkel voor Ed Laagland, door de degradatie van ‘de Gieltjes’. Nog niet zo lang geleden was Haulerwijkse Boys derde klasser. “Het verloren terrein goedmaken, dat hoop ik wel. ”Het was een lastig seizoen, heeft Laagland zijn nieuwe club al wel gevolgd.   “Voor het overige is het zoeken hoe we het gaan oppakken. Ik moet de spelers eerst leren kennen. Het kost je de voorbereiding. Wanneer je langer bij de club bent kun je je sneller richten op de eerste wedstrijd.  Het elftal is redelijk intact gebleven. Het zal met up’s en downs gaan”. Haulerwijkse Boys krijgt te maken met veel Groninger ploegen.  “Friese en Drentse clubs ken ik, Groninger ploegen niet. Na drie wedstrijden weten we wie waar staat. Boven of onderin. Als trainer heb ik de ambitie voor een zo hoog mogelijk niveau, het maximale eruit halen”. Voor Haulerwijkse Boys betekent dit de vierde klasse.