‘We zijn wel weer toe aan een beetje vertier na die lange coronaperiode’

Drive-in bios in Roden?

RODEN – Als het aan Charlotte Smith van Enjoy Events en Bas Jansen van Soundlink ligt, is het evenemententerrein op zaterdag 29 augustus het decor van een heuse drive-in bioscoop. Het duo liep al langere tijd met de gedachte om toch voor een beetje vermaak te zorgen tijdens de lange coronaperiode. In de auto gezellig met z’n tweeën een film kijken op een groot scherm leek hen een ideale én veilige oplossing. De Veiligheidsregio in Assen haalde echter een vette streep door de plannen en trok één harde lijn met de rest van Nederland. Tot hun grote verrassing kreeg Charlotte onlangs te horen dat het event tóch door mag gaan. Nu zet ze alles op alles om het alsnog voor elkaar te krijgen.

Als er een goed ‘coronaplan’ ligt mag de drive-in bios op het evenemententerrein in Roden plaatsvinden, begint Charlotte Smith die de samenwerking met Volksvermaken opzocht om het event te organiseren. “Volksvermaken heeft net laten weten dat ze het niet zelf willen organiseren, maar dat ze wel hun medewerking willen verlenen. Zo mogen we gebruik maken van het terrein en de toiletwagen van Volksvermaken. Dat is fantastisch natuurlijk.” Om te onderzoeken of er voldoende animo is voor de drive-in bios op 29 augustus is ze een poll gestart op de Facebookpagina van haar evenementenbureau Enjoy Events. “Het is een behoorlijk kostbaar event. We willen er zeker van zijn dat het financieel haalbaar is. Het lijkt veelbelovend. Binnen een dag zaten we op 211 belangstellenden.”

De vergunning is inmiddels rond. Als er voldoende animo is komt er een gigantisch LED-scherm met breedte van tien meter, dat geleverd wordt door medeorganisator Sound Link. “Het is de bedoeling dat we drie films gaan vertonen. De eerste wordt een kindermatinee, een leuke kinderfilm tussen 14:00 en 16:00 uur. De tweede film staat gepland tussen 18:00 en 22:00 uur, een film voor volwassenen. De laatste is ook een film voor volwassenen, die wordt vertoond tussen 22:00 en 24:00 uur. Per vertoning is er plek voor 200 auto’s die een half uur van tevoren het terrein op mogen.” Het geluid van de film komt binnen via de speakers van de autoradio. Daarvoor vraagt Charlotte een speciale radiofrequentie aan. “Op deze manier heb je geen geluidsoverlast. Naast de filmrechten vragen we ook een speciale radiofrequentie aan die alleen op die dag te beluisteren is. Voorafgaand aan de film kunnen bezoekers luisteren naar een dj. Muzikant Hans Tinge draait vanuit zijn huis plaatjes die ook te horen zijn via de radio.”

Horeca

Charlotte wil ook de Roder horeca betrekken. “Ik zit te denken een biosmenu voor de bezoekers van de laatste voorstelling. Dat ze voor de film eerst ergens een hapje kunnen eten. En bijvoorbeeld een ‘take away menu’ voor de vertoning van 18:00 uur. Daar ga ik nog over in gesprek. Ook kijken we naar de mogelijkheden om op evenemententerrein kleine snacks en iets te drinken te verkopen. In welke vorm we dat gaan gieten weet ik nu nog niet. En we hopen op sponsoren die het evenement steunen. Ondernemers kunnen adverteren op het grote LED-scherm en op doeken die we op de dranghekken bevestigen. Ik hoop echt dat we dit voor elkaar kunnen krijgen. We zijn wel weer toe aan een beetje vertier na die lange coronaperiode. Wie belangstelling heeft kan dat aangeven op de poll die ik heb aangemaakt op de Facebookpagina van Enjoy Events. Als we de vergunning binnen hebben en er voldoende belangstelling is, we hebben 200 auto’s per film nodig, gaan we de ticketverkoop starten. Wat de kosten zijn? We vragen 10 euro voor een volwassene, dat betekent 20 euro per auto. Met uitzondering van kinderen mogen er maximaal twee personen in één auto zitten. Per kind vragen we 5 euro. Dat is niet heel gek toch?” Welke films er vertoond zullen worden hangt af van de stemmen.  Per genre is het de bedoeling dat er gestemd gaat worden. “We stellen drie films voor, degene die de meeste stemmen heeft wordt het.”

Poll

Wie heel graag met de bolide naar de drive-in bios wil moet even zijn of haar stem uitbrengen op de poll op de Facebookpagina van Enjoy Events.