‘We zorgen ervoor dat er een zo mooi mogelijk afscheid komt tegen betaalbare prijzen’

Haandrikman Uitvaartverzorging & Eerlijke Uitvaarten.nl

NORG – Toen Harry Haandrikman 3 jaar geleden begon met zijn uitvaartbedrijf, wilde hij zich van andere uitvaartverzorgers onderscheiden. Maar jezelf onderscheiden in uitvaartland is best moeilijk. Iedereen is immers invoelend, daadkrachtig en betrokken. Best geweldig dus. Maar jezelf daarmee onderscheiden is moeilijk zo niet onmogelijk. Want dat vindt iedereen van zichzelf.

Aannametarief

Bij mijn eerste uitvaart vertelde ik de familie wat mijn aannametarief was. Dat is het bedrag wat het kost om de uitvaart te organiseren en te begeleiden. Daarnaast rekende ik de verkoopadviesprijs voor de kist. Die was 550 euro terwijl ik de kist inkocht voor 175 euro. Ik heb die eerste nacht niet geslapen. Ik pakte immers zomaar 375 euro extra winst via de kist en de familie had geen benul.

Vanaf dat moment wist Harry dat alles anders moest. Het moest duidelijk zijn wat zijn inspanningen kosten en het moest ook duidelijk zijn wat de rest kost. Dus er kwam een vast aannametarief en de rest werd gewoon tegen kostprijs op de rekening gezet. Ik wilde maar één pet op, die van de uitvaartverzorger. En niet zoals bijna alle collega’s ook nog een pet van kistenverkoper, van laatste verzorger, van bloemen- en kaartenleverancier. Gewoon één pet.

Belangen familie leidend

De basisgedachte hierachter is dat ik zodra ik over de drempel stap, alleen nog maar met de belangen van de familie bezig hoef te zijn. Zorgen dat er een zo mooi mogelijk afscheid komt, tegen betaalbare prijzen. En dat lukt goed. Een uitvaart bij ons is gemiddeld 1500 tot 2000 euro goedkoper dan bij iemand anders en zeker bij de grote verzekeraars.

Dom? Dat lijkt zo. Maar we hebben hierdoor een vliegende start gemaakt en onze naam is onberispelijk, gelukkig.

Geen gewoon bedrijf

Ik hoor vaak terug dat ik gek ben en dat een uitvaartbedrijf ook een gewoon bedrijf is waar winst gemaakt moet worden. Met dat laatste ben ik het eens. Maar ons aannametarief brengt genoeg geld in het laatje. En als je dat niet genoeg vindt, moet je daar eerlijk over zijn en niet stiekem een paar honderd euro op de kist of andere onderdelen pakken. Dan verhoog je je aannametarief maar. Dat is transparant, dat is eerlijk.

En we zijn geen gewoon bedrijf. Als wij over de drempel stappen bij de familie zijn wij fit en goed voorbereid terwijl een familie vaak nachten niet geslapen heeft, overmand is door verdriet, kortom in puin ligt. Dat is geen eerlijke verhouding dus en dáár doen wij op onze manier iets aan.

We zijn trots op hoe we werken en wat we al bereikt hebben. Kijk eens op www.eerlijkeuitvaarten.nl. Dan zie je dat al veel bedrijven bij ons initiatief hebben aangesloten. Kies uitsluitend nog uitvaartbedrijven die dit predicaat voeren, dan helpt u uitvaartland op termijn een stukje mooier te maken en u bespaart een hoop kosten.

Brink 1, Norg. haandrikmanuitvaartverzorging.nl. Telefoon: 0592 269 128. Email: info@haandrikmanuitvaartverzorging.nl