Wederom succes voor Drentse springers

PEIZE- Vanmiddag was Drenthe wederom succesvol op de Nederlandse Kampioenschappen groepsspringen. Het senior mixteam van Statera/Be Quick werd, net als de junioren van DSTV Peize vanochtend, 3x bondskampioen en behaalde 1 maal zilver.

Tosca Fabriek, Job Hoven, Toste Heerkens en Koen Fabriek van Statera sprongen samen met Kai Kroeger, Elsa Lokhorst, Annet Kroeger, Erik Luchtmeijer en Eise Booij van Be Quick Franeker. Zij wisten de titel Bondskampioen op Minitramp, Minitramp Pegases, en Minitramp te veroveren. Op het onderdeel Tafel werd het Drents/Friesche team 2e. Ook het Seniorteam promoveerde op Minitramp Pegases.

De teams werken samen, zodat zij samen genoeg deelnemers hebben om een volledig team te kunnen vormen voor wedstrijden als deze. Een topsamenwerking tussen een Friesche en een Drentse vereniging. Drenthe mag weer trots zijn op haar springers.

Ook de springers van Statera zijn in het weekend van 22/23 juni actief tijdens het NK individueel springen en de Ahoy Cup Teamgym in Rotterdam.