Wees Kwiek organiseert wederom gezellige rommelmarkt

Niebert-vrijwilligers-rommelmarkt-sportlight

NIEBERT – De jaarlijkse rommelmarkt van Wees Kwiek komt er weer aan. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart is het koopjesjagen geblazen in wegrestaurant In de Klaver te Niebert. De opbrengst komt volledig ten goede aan korfbalvereniging Wees Kwiek. De jaarlijkse markt laat zien waar een kleine club groot in kan zijn.
Naast een goede markt met klantvriendelijke prijzen (bezoekers kunnen de mooiste spullen voor een spreekwoordelijk appel en ei kopen), biedt de jaarlijkse rommelmarkt vooral veel gezelligheid. Dat start vaak al op de dag van het inzamelen. Op zaterdag 23 februari trekken vrijwilligers van Wees Kwiek langs de deuren in Nuis en Niebert. Voorzitter Aletta Dijk maakt het proces al jaren mee. ‘De laatste jaren wat fanatieker dan voorheen’, zegt ze daarbij. ‘Het is iets wat je met elkaar doet.’ Daarbij doelt ze niet alleen op het verzamelen van de koopwaar, maar ook op het bemannen van de rommelmarkt. ‘Bij de opening op de vrijdagavond is het vaak even druk. Dan zijn we toch met 25 man bezig.’ Wees Kwiek trekt langs de huizen in Nuis en Niebert, maar is ook blij met ‘het spul’ van verder weg. ‘Op afspraak kunnen we best naar omliggende dorpen’, zegt Aletta. ‘Maar vorig jaar kregen we een belletje uit Roden. Dat is eigenlijk te ver weg. Degene die ons toch wil steunen door spullen te doneren, kunnen op maandagavond 25 februari vanaf 19:30 uur terecht bij In de Klaver’, aldus Aletta.

De 47ste editie van de rommelmarkt wordt op vrijdagavond om 19:00 uur geopend.
Op zaterdagmiddag is er een speciale kinderbazar, al is deze ook bedoeld voor de wat oudere bezoekers. Voor hen is het namelijk fijn om ook overdag een kijkje te kunnen nemen op de markt. Zaterdags zal de markt van 14:00 tot 17:00 geopend zijn, waarna er een klein intermezzo volgt tot aan de grote uitsmijter: de zaterdagavondmarkt die vanaf 20:00 weer losbarst in het café van In de Klaver. Traditioneel is dit de ‘topavond’. Met vermaak zoals het muziek en een Rad van Avontuur. Dit laatste levert ieder jaar weer heerlijke prijzen op. Vele taarten passeren de revue en de organisatie zorgt ieder jaar voor een brede variëteit aan andere prijzen.

Voor Wees Kwiek vormt de rommelmarkt de levensader van de club. Door de geruime opbrengst, die volledig aan de club ten goede komt, kunnen zij tal van activiteiten organiseren. Iets wat voor Wees Kwiek van levensbelang is.
Kortom: wanneer u spullen wilt doneren, zorg dan dat u op 23 februari thuis bent wanneer Wees Kwiek langs de deuren trekt. Lukt u dat niet? Breng  dan op maandagavond uw artikelen naar In de Klaver, of neem contact op met de organisatie. Dat kan via Aletta Dijk (0610400364) of www.weeskwiek.nl. De markt zelf vindt op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart plaats. Voor een ontzettend gezellige markt, is eenieder van harte welkom bij wegrestaurant In de Klaver te Niebert.

Wat: Rommelmarkt Wees Kwiek
Wanneer: vrijdag 1 en zaterdag 2 maart
Waar: Wegrestaurant In de Klaver
Info: www.weeskwiek.nl