Weihnachtsmarkt en Kerstmiss-verkiezing; op en top gezelligheid in Roden!

RODEN – Een primeurtje in Roden. Zaterdag 14 december wordt tijdens de jaarlijkse Weihnachtsmarkt de allereerste Kerstmiss van Roden bekend gemaakt. Negen dames strijden in drie ronden om de prestigieuze titel. De Weihnachtsmarkt wordt net als de missverkiezing gehouden op de Albertsbaan in Roden. Voor bezoekers valt er van alles te beleven: gezellige stands met kerstspullen, kerstbomen, muziek, shows, een ijsbaan en uiteraard ontbreken ook de snert, bratwurst en de glühwein niet.

Eerst maar eens over de Kerstmiss. Een initiatief van Charlotte Bakker van Enjoy Events uit Roden. Omdat de missverkiezing tijdens de Rodermarkt in de Jaarbeurs dit jaar niet doorging, bedacht ze een alternatief. Ze zocht contact met Volksvermaken die de Roder Weihanachtsmarkt organiseert. Daar waren ze wel te porren voor een beetje nieuw elan op de razend populaire kerstmarkt. De markt zelf start om 14:00 op de Albertsbaan. De missen zijn in drie ronden te bewonderen: om 15:30, 16:45 en om 17:30. Rond 19:00 wordt de Kerstmiss 2019 onthuld. “De Kerstmiss wordt gekozen door een professionele vakjury. Het publiek mag stemmen voor de publieksprijs. Iedere miss heeft haar eigen kerstboom. Die mogen ze zelf versieren. In die bomen hangen foto’s van de missen samen met de kerstman. Mensen kunnen hun stem uitbrengen op de foto’s die verspreid worden. Daarna worden de briefjes verzameld in een speciale stembus.”

Afgelopen zaterdag vonden de voorbereidingen plaats. De dames verzamelden in het Wapen van Drenthe voor een shoot met de kerstman. Per toerbeurt namens ze plaats op de schoot van de kerstman die zichtbaar in zijn nopjes was met zoveel vrouwelijk schoon. Wat opvalt is dat de missen van alle leeftijden zijn. “Daar hebben we heel bewust voor gekozen. Waarom zouden we een leeftijd aan een kerstmiss hangen? Die variatie maakt het juist leuk!” Na de fotosessie nam Charlotte een groep mee voor een passessie bij Snow&Co, de andere groep liep met Maud (medeorganisator) mee naar JOY en Interport. De volgende dames gaan de strijd met elkaar aan: Renate Douwes, Gabrielle Hollemans, Manou Bathoorn, Moniek Bonsing, Priscilla Aalders, Esmeralda Bruinenberg, Janet Hamstra, Talitha Esmé de Jong  en Jessica van der Zee. Het filmpje van de voorbereidingen is te vinden op de website en Facebookpagina van de Krant.

Nieuw dit jaar is dat de Weihnachtsmarkt langer doorgaat. Dit jaar is de sfeervol verlichte Albertsbaan tot 20:00 the place to be. Kun je nog lekker genieten van een hapje, drankje, muziek, straattheater en ander vermaak. Bij de stands vind je alles om je woning om te toveren in de ultieme kerstsfeer. Kinderen mogen gratis schaatsen op de kunstijsbaan. En o ja, de kerstman komt zelf ook. Naar Roden dus, wil je zeker zijn van supergezellige zaterdag! Tijd: vanaf 14:00 tot 20:00 uur, Albertsbaan Roden.