Wervelend concert OBS De Poolster


NIEUW-RODEN – Afgelopen donderdagavond vond jaarlijkse concert van OBS De Poolster plaats. Voor de 11e editie van Maestro Polaris stonden optredens van het koor en muzikantengroepjes op het programma, maar liefst 70 kinderen brachten hun talent ten gehore. Onder toeziend oog van onder andere initiators van het eerste uur Ron Schrijver en Jan Timmer, maakten de kinderen er een waar muziekfeest van.

Dit jaar was de locatie voor het concert de aula van De Ronerborg. Door de grootte van de zaal was het voor het eerst mogelijk om het koor en het orkest tegelijkertijd te laten optreden. Daarnaast werd er ook een aantal (oud-)leerlingen van De Ronerborg betrokken bij concert bij onder andere het geluid en de catering. Dit biedt een hoop perspectief voor een verdere muzikale samenwerking. 

De afgelopen maanden werd er in allerlei verschillende groepjes flink gerepeteerd. Iedere muzikant mocht eerst zijn eigen favoriete nummer inbrengen, waarna er samen met de begeleiders werd gekeken wat er tijdens het concert samen gespeeld kon gaan worden. Het koor oefende ondertussen iedere week op een met elkaar bedacht repertoire.

Naast de afzonderlijke nummers van het koor en orkest, bestond de grote klapper dit jaar uit een gezamenlijk orkest- en koorstuk. Dirigent Gert Meiborg arrangeerde speciaal voor het koor en orkest het nummer Shotgun van George Ezra. De kinderen lieten op het podium zien hoe fantastisch het is om samen muziek te maken! 

Het slotakkoord was voor de muziekclub die de kinderen in de afgelopen periode heeft begeleid. Deze club bestaat uit een heel aantal enthousiaste ouders en leerkrachten. Samen met het publiek werd het nummer Iedereen is van de wereld gezongen. foto’s: Marleen de Vries – Feenstra