Wethouder Wekema heeft watervrees

image

De week bekeken

Slap zeg. Word je als wethouder van de gemeente Noordenveld eens gevraagd voor iets dat er écht toe doet, zeg je af. Zoals bekend houdt werkgroep Tsjernobyl op 1 januari – 15.00 uur- een Nieuwjaarsduik op het Ronostrand. De duik is door Unox erkend als ‘serieuze duik’, en dus leek het de organisatie leuk om het college en de raad van Noordenveld te vragen deel te nemen. Al te enthousiast zijn de reacties niet. Nog niet. De schriftelijke uitnodiging is wel gestempeld – dus binnengekomen en gelezen- de mailbox van de organisatie loopt nog bepaald niet vol met toezeggingen.
Burgemeester Hans van der Laan heeft in elk geval geluk. Hij mag het startschot verrichten en hoeft de koude plas dus niet in. Alex Wekema reageerde ook meteen. Met de teleurstellende mededeling dat hij niet komt. Reden: de wethouder viert op 1 januari zijn verjaardag. Kennelijk kan de wethouder geen uurtje vrijmaken op zijn verjaardag en zit hij de gehele dag- 24 uur- op een versierde stoel naast Peterina. Beetje gemakkelijk. ‘We verwachten meer enthousiasme bij de andere raads- en collegeleden’, zegt Henk Jan Hofman. ‘We nemen aan dat ze door een frisse duik te nemen het goede doel willen steunen.’ Vorig jaar namen 104 mensen deel, de organisatie hoopt dit jaar op 150 ‘zwemmers’. Tenminste 150. ‘Daarom ook hebben we behalve een dweilorkest een DJ ingehuurd. ‘Het wordt een beetje Rodermarkt aan het water’, belooft Hofman. De organisatie is toch al goed bezig. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen de fotografen namelijk een ereplaats tijdens de duik: op een bootje in het water.

Albertus en de blote vrouwen

Albertus Lieffering – bekend als Volksvermaker en eigenaar van een bandenzaak- doet in het kader van klantbeheer niet aan rollades, kerststollen, kerstpakketten of gluhwein rond de Kerst. Niet dat hij zijn trouwe klanten niet koestert, maar Albertus deed – doet ie graag- iets anders. Hij kocht namelijk een partijtje kalenders van de dames van voetbalvereniging Zevenhuizen. U weet wel, die kalender voor het goede doel – Make a Wish– waarop de dames schaars gekleed te zien zijn. Binnen een mum van tijd was Albertus de kalenders kwijt. Sneller in elk geval dan een doos rolletjes en een flesje glühwein.

Kerst Sing-In

In Nieuw Roden – uiteraard in het dorpshuis- was men al vroeg in kerststemming. Daar werd donderdagavond namelijk een heuse Kerst Sing-In gehouden met medewerking van De Briljantjes en accordeonclub Burlesco (zeven man/vrouw sterk). Precies 36 mensen kwamen op de activiteit af. Van die 36 was één nog heel jong maar het merendeel tamelijk op leeftijd. Jan van der Molen zat achter de knoppen en voor de avond waren twee sympathieke blonde barvrouwen uitgerukt. Wat er gespeeld werd? ‘Komt allen te samen’ bijvoorbeeld, en ‘Zachtjes dwarrelt de sneeuw’ en uiteraard ‘Rudolph’. Het publiek genoot, maar bleef wel zitten. Wellicht dat een tekstboekje de volgende keer voor iets meer interactie tussen zaal en publiek kan zorgen. Maar verder? Dik in orde, deze activiteit. Douwe Pakes was er ook. Hij keek minder blij. Hij zocht namelijk nog een Kerstman. Voor wie kan, even bellen met Douwe!