‘Wie bridge wil leren moet nu instappen’

Roden Bridge

NOORDENVELD – Dit jaar hopen de gezamenlijke bridgeclubs in de gemeente 80 deelnemers te bereiken die mee gaan doen aan een nieuwe serie bridgecursussen onder de noemer ‘Denken en Doen’.

‘Echt een aanrader om je nu eens in te schrijven,’ laten de initiatiefnemers weten. Emmie en Sonja Meijer van bridgeclub Roner Sans en Anje Smit van Klavertje Vier uit Norg (foto) zijn zelf ook door dergelijke cursussen enthousiast geworden over het kaartspel. Klavertje Vier uit Norg organiseerde enkele jaren geleden al eens een cursus ‘Denken en Doen’. De bridgeclub zag in 1 keer haar ledenaantal verdubbelen. 70 deelnemers trok toen de cursus. De gemeente ondersteund de cursussen en opgave kan via de welzijnsorganisatie Welzijn in Noordenveld.

‘We organiseren de cursussen bridge omdat het een heel leuk spelletje is en ook om anderen graag de gelegenheid geven om mee te doen. Dit jaar is er de kans om het goed te leren. We geven in twee keer 12 lessen voldoende basis om de deelnemers klaar te stomen voor deelname aan bridgebijeenkomsten. Samen met mijn vrouw ben ik al meer dan 16 jaar actief en heb er geen moment spijt van dat ik ben ingestapt. Het is een kaartspel waarbij je brein actief blijft en je veel andere mensen in de samenleving ontmoet,’ laat Emmie Meijer enthousiast weten.

Wie mee wil doen kan zich individueel opgeven, ook met partner of vrienden is opgave welkom. De cursussen worden vanaf eind januari gegeven in Peize en Roden en in het najaar in Norg. Anje Smit was 1 van de cursisten van een aantal jaren geleden. ‘Ik ben blij dat ik die stap om bridge te leren heb genomen. Het is een geweldig mooi spel, zowel voor beginners als gevorderden. Op dit moment speel ik minimaal twee keer per week bridge. Hartstikke leuk en ik hoop dat veel meer mensen dit gaan doen. In Norg hebben we ook elke tweede zaterdag van februari de Norger Bridgedrive en in november de Kroegen Bridgedrive. Die zit altijd al weken van te voren vol. Het geeft maar aan hoeveel mensen bridge leuk vinden om te doen,’ laat zij weten.

Docenten zijn Tineke Verkaaik en Wietze Venema. Deelnemende bridgeclubs zijn de Roners Sans, Klavertje Vier, BC Peize en BC Roden. Op woensdagmorgen 27 januari start er een cursus in hotel Langewold, op donderdagmiddag 28 januari in Onder de Linden in Roden en op vrijdagmorgen 29 januari in dorpshuis de Essen in Peize. In Norg start de cursus in het najaar en wel op maandagavond 3 oktober in de Brinkhof. Deelname voor twaalf lessen kost dankzij gemeentelijke subsidie bijna niets. Slechts drie euro per les. In totaal zijn de deelnemers dus voor 24 lessen €70 kwijt. Opgave kan via Welzijn in Noordneveld, www.welzijninnoordenveld.nl of even bellen met 050 3176500. Bij belangstelling graag opgeven voor 19 januari.