Wie komen er in het Dream Team van VV Peize?

Geert Gritter en Lammert Kuiper geven tips voor Dream Team

PEIZE – Deze week gaat De Krant op zoek naar het Dream Team aller tijden van VV Peize. De Peizer Voetbal Club (PVC) is in 1931 door meester van Kampen en Klaas Oldenburger opgericht en is in de Onderlinge Voetbal Bond gaan spelen. In 1934 is de club naar de Groningse Voetbal Bond overgestapt, wat betekende dat de naam veranderde in Sport Vereniging Peize (SVP). De eerste promotie naar de KNVB is in 1941 behaald door een overwinning met 3-2 op BNC. In 1947 is de huidige naam VV Peize aangenomen.

Namen als Gritter, Ubels, Wekema, Suurd, Wilders, Timmer en Wilders zijn namen die in Peize veelvuldig worden genoemd door twee echte Peizenaren. Geert Gritter (78 jaar) en Lammert Kuiper (67 jaar) zijn ontegenzeggelijk twee mannen die met het Peizevirus zijn behept. Geert heeft zelf nooit gevoetbald, want zijn had heeft hem dit ten strengste verboden. “Wel doe ik al jaren vrijwilligerswerk voor de club”, zegt Geert. “Zo neem ik zitting in het hoofdbestuur, jeugdcommissie en ben ik voorzitter van de supportersvereniging geweest. Nu doe ik nog vele klusjes op en rond de accommodatie. Bovendien houd ik sinds 1962 alle doelpuntenmakers van Peize 1 bij”. Lammert komt van Peizermade en is als 14-jarige in de B-junioren van Hoogkerk met voetballen begonnen. Hij zat daar op school en zodoende daar ook gaan voetballen. Via via kwam hij vervolgens terecht bij Peize. “Ook nu nog voetbal ik altijd zeven tegen zeven”, zegt hij. “Daarnaast ben ik scheidsrechter bij jeugdwedstrijden. Ik ben dus nog volop actief in het voetbalwereldje”.

Beide mannen weten veel van de historie van VV Peize en weten daarom ook vele bijzondere namen te noemen. Een markante persoonlijkheid is volgens hen zeker voorzitter Jan Elema. Als aannemer en architect heeft hij van nature een erge sympathie voor Be Quick. “Het verhaal gaat dat tijdens de wedstrijd Be Quick tegen Velocitas hij zich vergiste en hij hardop van Hup Velocitas is gaan roepen”, aldus de mannen. Daarnaast noemen beide ook de namen van Jan Nieboer (oftewel Bommel) die veertig jaar penningmeester is geweest en Jans Laning (oftewel Plezier). “Bij hem was het namelijk altijd feest”.

Voor beide mannen zijn de trainers Ale Westra, Freddie Bijleveld, Henk Veenhof en Rinie Jurna toch wel namen die in het rijtje van kanshebbers horen in het Dream Team. Verder zijn volgens Geert ook Geert Timmer, Eddie Kregel, Klaas en Erik Stroetinga, Rikus Douwes, Tonnie en Jan Datema, Johan, Erwin en Arjan Gritter, Patrick Somers, Rene Slotegraaf, Simon Wekema en topscorer aller tijden Michiel Venema kanshebbers om in het Dream Team te komen.

Wie moeten volgens jou een plekje in het Dream Team van VV Peize krijgen? Vanaf vandaag kun je tot en met zondag 9 mei stemmen op jouw favoriete speler per linie plus een coach. Elke ingevulde naam, dus een keeper, verdediger, middenvelder, aanvaller en coach, krijgt een stem. Die stemmen worden uiteindelijk bij elkaar opgeteld en op basis daarvan wordt besloten wie de beste is. Zo wordt duidelijk wie een plekje heeft veroverd in het Dream Team en dus de beste speler van de betreffende club aller tijden op die positie is. Stemmen kan door een mail te sturen naar dekrant@media-totaal.nl of per post naar De Krant, Gedempte Haven 5, 9301 LN in Roden of reageer op de Facebookpagina van De Krant.