Wie volgt Hit It op als Leukste Bedrijf van de Krant?

Leukste Bedrijfkoorts barst los!


NOORDENVELD – Het staat er aan te komen: de strijd om de titel Leukste Bedrijf van de Krant 2019! Inmiddels gaat het Leukste Bedrijf al haar zevende jaar in. De positieve competitie is inmiddels een regelrechte hit. Ondernemers die zich weken achter elkaar in het zweet werken om hun allerbeste beentje voor te zetten. De klanten in de watten te leggen. Overtuigen dat zij misschien wel de leukste zijn. De positieve competitie actie zorgt in ieder geval voor flink wat reuring in de dorpen. Want behalve dat het leeft bij de ondernemers en het winkelpersoneel, leeft het ook vooral bij het winkelend publiek. Dat kan namelijk z’n stem uitbrengen op zijn of haar favoriete zaak. Niet dat de meeste stemmen tellen hoor, nee zeg. Het gaat om veel meer dan alleen een hoop briefjes. Waarom springt die ene zaak er nou zo uit?, is een minstens zo belangrijke. Vorig jaar won Hit It Drum 4 fun de prestigieuze titel. Wie hem dit jaar in de wacht sleept, zullen we met een week of vier weten. Een spannende tijd dus!

De jury had het flink lastig vorig jaar. Kies maar eens de leukste uit een serie bedrijven die in de verste verte niet met elkaar te vergelijken zijn? En tóch moest er uit het rijtje finalisten – Hairwish in Norg, Hit It drum 4 fun in Roden, Fysiotherapiepraktijk B.C. van Veenen in Roden, Vandaag eten & drinken in Leek en Ter Veld Tweewielers in Zevenhuizen- een winnaar komen.  Aan Harma Hoekstra, Peterina Zeeman, Tineke Veenstra en Evelien Smid de loodzware taak toch een winnaar aan te wijzen. De dames waren bij het eerste bezoekje aan Hairwish al onder de indruk van de ondernemerskwaliteiten van Anja Kuiper. Ze steekt veel tijd en moeite in het opleiden van stagiaires en ruimt aparte momenten in voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.  Van kapper naar drummen. Het was de bedoeling dat de dames zelf aan de slag gingen met trommelstokjes. Binnen een mum van tijd sloegen de dames mee op een stampende beat van Queen. En dat zorgde voor gierende juryleden. Drummen is goed voor het humeur, dus voor je welzijn en heeft ook nog eens een neurologisch effect, weet Gerard Boersma van Hit it te vertellen.  Doordat je uitgedaagd wordt om in snel tempo links en rechts af te wisselen, kunnen er nieuwe verbindingen ontstaan, waardoor de motoriek beter word, verklaart de drumdocent. U raadt het, daar waren de dames wel even van onder de indruk. Om het nog moeilijker te maken moest de jury nog een bezoek afleggen aan een ondernemer die de boel tiptop voor elkaar heeft: fysiotherapie Bart van Veenen.

Dat Van Veenen geen standaard praktijk heeft werd al na 5 minuten wandelen door het riante pand duidelijk. Een aparte revalidatieruimte waar mensen kunnen herstellen na een blessure of ongeluk, royale behandelkamers, een beweegcirkel met hypermoderne apparatuur waar je kunt werken aan je figuur, conditie of kracht. Een speciale plek waar je op een speciaal apparaat je bekkenbodemspieren kunt trainen. Handig als je last hebt van incontinentie. Ook boekt Van Veenen met een speciale therapie verbluffende resultaten bij parkinsonpatiënten. Iets dat op lovende woorden kon rekenen bij de jury die na het bezoek aan de fysiotherapeut getrakteerd werd op een goddelijke lunch bij Vandaag eten & drinken in Leek.

Harrie en Mariska hadden er werk van gemaakt. De meest lekkere proeverijen op een sjiek gedekte tafel. Een lunch die er heerlijk in gleed. Ook de aantrekkelijke (niet al te hoge) prijzen op de menukaart beviel de jury. Na de lunch door naar Zevenhuizen voor het laatste bezoek van de dag. Van broodjes naar racefietsen. De fietsenzaak van de broers Jelmer en Wilfred is een regelrecht succes. Populaire onder racefietsend Noord-Nederland. Dankzij een speciale pas-meet-fiets, kunnen ze iedere fiets zo afstellen, dat –ie perfect aansluit bij de gebruiker. Bovendien is het assortiment uitgebreid en onderscheidend. Kwalitatieve topmerken. In slechts vijf jaar tijd hebben de broers een behoorlijke positie in de markt weten te veroveren. Na het laatste bezoek zoals altijd terug naar de redactie van de Krant. Het uur van de waarheid is aangebroken.

Na uitgebreid beraad, de nodige zuchten en pauzes, en nog steeds geen winnaar stelde een jurylid voor om een top 3 op anonieme briefjes in te vullen.  Na het openen van het derde briefje werd duidelijk dat Hit It drum 4 fun zich een jaar lang ‘het Leukste Bedrijf van 2018’ mag noemen. Maar eigenlijk is iedereen winnaar, voegde Evelien toe. Want ook als je genomineerd bent heb je al gewonnen, vindt ze. En zo is het. Bij deze verkiezing draait het om positiviteit en een beetje reuring.

Hoe gaat het ook alweer in z’n werk?

De deelnemende zaken zijn te herkennen aan de raamposter van het ‘Leukste Bedrijf’. In de winkels liggen briefjes waarop de klanten hun bevindingen kunnen optekenen. Stemmen op je favoriete bedrijf (een toelichting wordt bijzonder gewaardeerd) is beslist de moeite waard, want onder de inzenders worden ook dit jaar weer prachtige prijzen verloot. In de Krant van 12 februari volgt een overzicht van alle deelnemende bedrijven. Houd ook de facebookpagina en de website van de Krant even in de gaten: daar zijn regelmatig updates, tussenstanden en filmpjes te vinden. De eer, een herkenningsbord én gratis advertentieruimte in de Krant is de hoofdprijs voor het winnende bedrijf.

Online je stem uitbrengen kan ook! Dat kan via hetleukstebedrijfvandekrant@media-totaal.nl. Ook dan moeten cijfers (verplicht!) gegeven worden. Extra argumenten waarom je op dit bedrijf of deze onderneming stemt, zijn een welkome aanvulling. Na het tellen van de stemmen, het wegen van de cijfers en bevindingen van het publiek worden drie finalisten gekozen. Pas dan komt de jury in actie. Een geheel nieuw samengestelde jury overigens, die we binnenkort voorstellen in de Krant.  Samen met de redactie van de Krant maken ze een rondje langs de finalisten. Zaken waarop zoal gelet wordt: assortiment, hospitality (gastvrijheid), klantvriendelijkheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en presentatie. De lat ligt hoog dus! Na het rondje langs de zaken trekt de jury zich terug om met een finaleoordeel te komen.  En de winnaar? Die staat binnenkort op de voorpagina van de Krant!

De Krant zal de komende periode veel aandacht besteden aan de wedstrijd. Bedrijven die meer willen weten over ‘het Leukste  Bedrijf van de Krant’, kunnen contact opnemen met de verkoopafdeling van de Krant, 050-4065040.

Kader:

Wall of fame

2013      Alida’s Smulpaleis

2014      Zuivelhoeve

2015      Cruwijn

2016      JOY Vrijetijdskleding

2017      De Vries XL Tuinmeubelen

2018      Hit It drum 4 fun