Wie wil ‘Ot en Sientjes’ maken?

Nldoet

Vrijwilligers gezocht voor NL Doet

NOORDENVELD – In de gemeente Noordenveld wordt op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart NL Doet georganiseerd. Voor een aantal kussen zijn nog vrijwilligers nodig.

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NL Doet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL Doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen tien jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen. Jan Hoendermis en Stella Vriesema zijn coördinator van NL Doet in Noordenveld. Zij doen deze taak vanuit het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Op vrijdag 11 maart wordt het grootste gedeelte van al het vrijwilligerswerk gedaan door leerlingen van het Dr. Nassau College uit Norg en Praktijkschool De Esborg uit Roden. ‘Voor zaterdag zoeken we nog een aantal vrijwilligers. De vrijwilligers hoeven niet per se uit de gemeente Noordenveld te komen, als ze maar vrijwilligerswerk zoeken,’ zegt Jan Hoendermis.

Praktijkschool De Esborg gaat op vrijdag veel klussen uitvoeren, zoals het sportpark van VV Roden opknappen en verzorgen leerlingen een High Tea bij verzorgingscentrum De Hullen. Het Dr. Nassau College gaat bezig met de schoonmaak van de natuur in Norg. Bij stichting de Sprank en Promens Care gaan mensen met een beperking schoonmaken en in de tuinwerken. Het zijn zomaar enkele voorbeelden van projecten waar vrijwilligers en organisaties elkaar treffen.

‘Voor de zaterdag worden nog vrijwilligers gezocht voor een aantal klussen in de gehele gemeente. Zo wordt er gezocht naar vrijwilligers die willen helpen met het maken van verkleedkleding van ‘Otjes en Sientjes’ en er worden nog vrijwilligers gezocht die willen helpen met de beplanting bij het zwembad in Veenhuizen, zoekt een judo vereniging nog mensen voor verschillende werkzaamheden en zo zijn er nog genoeg andere klussen waar vrijwilligers voor nodig zijn. Voor meer informatie kan iedereen ook kijken op de website nldoet.nl,’ laat Stella Vriesema weten.

In de gemeente kan Welzijn in Noordenveld een ieder ook op weghelpen. Even bellen met 050 3176500.