Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier gaat ‘gewoon’ door

REGIO – Even was er de angst dat de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier niet door zou kunnen gaan. ‘De ketting stond letterlijk op knappen’, aldus voorzitter Theo Jurriens van de Wielermeerdaagse. Maar toen was daar opeens Amysoft. Het snelgroeiende bedrijf uit Leek met een prachtig pand met maar liefst 1700 vierkante meter aan oppervlakte. Het bedrijf redde het evenement door als nieuwe hoofdsponsor te opereren. Na de steun van de Rabobank – die 35 edities lang de hoofdsponsor was – kijkt de Wielermeerdaagse met Amysoft naar de toekomst.

Het evenement zelf is bekend. Een vertrouwd en sterk merk in de regio. Ondanks de wat moeizame aanloop naar het evenement, kijkt de organisatie weer met vertrouwen het evenement tegemoet. Dit jaar zonder Noordhorn aan te doen, al bestaat er een mogelijkheid dat die in de toekomst wel weer verschijnt. Wat verder nieuw is, zijn de wedstrijden voor de amateur en de wedstrijd in Peize voor extreem talent op de loopfiets. Theo Jurriens, voorzitter van de Wielermeerdaagse, verwacht in totaal meer dan honderd amateurs en zo’n 70 à 80 eliterenners voor het evenement. ‘Een mooi aantal’, zegt hij.

Etappes

Vier etappes dus, met de start op zondag 1 juli in Peize. Voorzitter Jurriens verwacht dat regelmaat belangrijker zal zijn dan het rijden voor de top 3. ‘Als je tenminste voor het eindklassement gaat.’ Daarnaast denkt hij dat een vierdaagse koers ervoor zal zorgen dat alle renners vlijmscherp moeten zijn. Een slechte dag kunnen de renners zich niet permitteren.

De eerste etappe start en eindigt in Peize. Om 13:00 uur begint dat met de amateurs, die een omloop van zestig kilometer rijden. Om 15:30 uur start de omloop van de elite, met start en finish in de Hoofdstraat.
De dag erop, maandag 2 juli, wordt er gereden in Nieuw-Roden. De amateurs beginnen om 18:00 uur aan hun omloop met een afstand van zestig kilometer, met start en finish in de Dorpsstraat. De elite start om 19:45 en verrijdt wederom een omloop van tachtig kilometer.

Na een rustdag verplaatst het wielercircus zich naar Zevenhuizen. Om 18:00 uur beginnen de amateurs aan hun criterium van wederom zestig kilometer en om 19:45 uur doet de elite dit ook, maar rijden zij wederom twintig kilometer meer. Start en finish ligt aan de Evertswijk, nabij de Til.

De ‘grande finale’ staat op zaterdag 7 juli in de Wilp gepland. Om 16:30 uur begint dit met de dikke banden race. De amateurs starten om 17:30 uur voor de laatste zestig kilometer van hun Wielermeerdaagse, waarna de elite weer om 19:45 uur start. De start en finish liggen dan aan het Plantsoen.

Bekende namen

Met Patrick van der Duin (Nieuw-Roden), Johan Knol (Bakkeveen), Robbert Mekelenkam (Oostwold) en Eit Visser (de Wilp) staan er een aantal locals op papier. Hoewel de inschrijving officieel is gesloten, kunnen we nog wel een aantal namen verwachten. Zowel Van der Duin als Knol kunnen we wellicht noteren voor een etappe overwinning. Het eindklassement is voor Van der Duin een lastig verhaal, daar hij niet in Peize zal starten. Jeff Vermeulen – eveneens een favoriet – zal de laatste etappe in de Wilp niet aanwezig zijn. Dat biedt kansen voor andere renners om een verrassende prestatie te leveren.

Meerdaagse weer naar Leek?

Ondanks de aanloopproblemen kunnen we een aantal  mooie wielerdagen tegemoet zien. Met Amysoft als hoofdsponsor, heeft de organisatie verder een sterk merk achter zich staan. De bedoeling is dat Amysoft de eerst komende jaren hoofdsponsor zal blijven. Of dat mogelijkheden biedt om de Wielermeerdaagse weer naar Leek te krijgen? ‘Die kans bestaat’, zegt Nanne Zuidema , eigenaar van Amysoft. De organisatie kan in ieder geval met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Wat: Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier
Wanneer: zondag 1, maandag 2, woensdag 4 en zaterdag 7 juli
Waar: Peize, Nieuw-Roden, Zevenhuizen, De Wilp
Info: www.wielermeerdaagse.nl.