“Wij beschikken over de modernste technieken om zo volledig mogelijk te voorzien in de hulpvraag van onze patiënt”

RODEN – Bart Vennema en Mariska Wassink van Wassink Voetexperts in Roden zijn specialisten in voet-, knie, heup- en rugklachten. De praktijk aan de Larixlaan is onlangs flink verbouwd en daar is het stel erg blij mee: “We zijn zeer tevreden over het eindresultaat. Ons gebouw is het visitekaartje van het bedrijf. Er moeten nog een aantal puntjes worden afgewerkt en dan is het helemaal klaar.” De praktijk in Roden voldoet inmiddels volledig aan alle moderne maatstaven. “Er is veel geïnvesteerd in gemak voor onze patiënten. Zo is de praktijk goed toegankelijk geworden voor rollator en rolstoel en is er vloerverwarming aangelegd. Dat is erg prettig voor de patiënt, die altijd op blote voeten loopt”, vertelt Bart. Met de hightech loopruimte die voorzien is van high speed videoanalyse, drukmeetapparatuur en medio dit jaar een infrarood analysesysteem om het afwikkelen van de voet nog beter in kaart te brengen, loopt Wassink Voetexperts voorop in de ontwikkelingen. Daardoor krijgen patiënten een duidelijk beeld van het afwikkelen van de voet, knie en heup. Tijdens het functieonderzoek kijken de behandelaars van de praktijk in Roden naar eventuele blokkades in de voet en het onderbeen, waar nodig zal men dit behandelen of wanneer de blokkade hogerop gelegen is, zullen patiënten doorgestuurd worden naar andere specialisten.

Zolen en maatslippers

Bij het aanmeten van zolen wordt gebruikgemaakt van een 3D-scanner.  Om diagnostisch betere klachten te kunnen beoordelen, behoort voet- en enkelechografie tevens tot de mogelijkheden bij de Voetexperts in Roden.  Om goed de zomer door te komen levert Wassink Voetexperts ‘Fits footware’. Dit zijn maatslippers waarin een steunzool verwerkt is. De nieuwe collectie 2020 is recent online gekomen op www.fitsfootware.nl.

Diabetespatiënten

Een kwart van alle mensen met diabetes heeft een verhoogd risico op een wond, een zogenoemde diabetische voet. Complicaties zoals vaatlijden en/of beschadiging van de zenuwen (neuropathie) kunnen voor een slechte wondgenezing zorgen.  “Tijdens een jaarlijks voetonderzoek brengen wij in kaart welke risico’s onze patiënt heeft op eventuele drukplekken en/of wonden. We stellen een behandelplan op en zullen de voeten samen met gecontracteerde medische pedicure en pedicure met aantekening DM behandelen.

Wanneer u niet meer uit de voeten kunt in confectieschoeisel, is er bij Wassink Voetexperts wekelijks een orthopedisch schoenmaker aanwezig om eventueel (semi-)orthopedisch schoeisel bij u aan te meten.

Wassink Voetexperts bestaat al sinds 2002 in Roden, daarnaast hebben we behandellocaties in Leek en Zuidlaren. Graag tot ziens in één van onze praktijken of kijk op onze website www.wassinkvoetexperts.nl voor meer informatie!

Wassink Voetexperts

Larixlaan 2

9301NP Roden

050-5013016

www.wassinkvoetexperts.nl