‘Wij gaan veel plezier beleven aan Jan Mulder’

Tom Boezerooy blijft Marum trouw ondanks grote belangstelling

MARUM – Na het behalen van een periodetitel lukte het Marum niet om het afgelopen seizoen te promoveren naar de tweede klasse. Na twee overwinningen op DWP moest de ploeg tijdens de nacompetitie het in een drieluik opnemen tegen Stiens en Heerenveense Boys. Stiens bleek uiteindelijk de sterkste en promoveerde naar de tweede klasse. Komend seizoen een nieuwe poging voor de ploeg uit Marum.

Marum gaat dat doen met een nieuwe trainer. Jan Mulder uit Drachten neemt de plek over van de vertrokken trainer Marcel Poll. Met het aantrekken van de Drachtster blijft ook aanvaller Tom Boezerooy bij Marum. “Jan Mulder is een zeer gedreven en enthousiaste trainer”, zegt Boezerooy. De 17-jarige aanvaller kwam vorig seizoen voor het eerst uit in een seniorenelftal en was met zestien doelpunten gelijk van belangrijke waarde. En dat bleek niet onopgemerkt. Boezerooy kon een contract tekenen bij Cambuur Leeuwarden, waar hij in de A1 zou uitkomen. Tom Boezerooy: “Ik heb veel vertrouwen in de nieuwe trainer, daarom heb ik besloten om te blijven”. De jeugdige buitenspeler heeft ondanks zijn jonge leeftijd al verschillende clubkleuren verdedigd. Op zijn zevende werd hij gescout door SC Heerenveen. Na 2,5 jaar vertrok hij naar de jeugdopleiding van Cambuur Leeuwarden, waar hij vervolgens drie seizoenen speelde. Boezerooy speelde één seizoen bij Marum B1, waarna hij de overstap maakte naar FC Groningen B2. In Groningen vonden ze hem niet goed genoeg waardoor hij terugkeerde bij Marum.

Met Boerakker, Niekerk en ONR speelt Marum in de derde klasse C een aantal leuke streekderby’s. Boezerooy verwacht dat onder andere Appingedam en Glimmen hoge ogen gaan gooien in de Groningse derde klasse. Jacob Beijmers is een opvallend gezicht bij de selectie van Marum. Door het stoppen van doelman Michiel van Valen keert de inmiddels 36-jarige doelman na een aantal seizoenen afwezigheid terug onder de lat. Verder zijn er geen nieuwe gezichten te bewonderen op Sportpark de Holten. Wel zijn er een aantal spelers van het tweede elftal doorgeschoven naar de hoofdmacht van Marum. Naast doelman Van Valen zijn ook Marc Boonstra , Erwin Niezemuller en Anton Wensink gestopt, terwijl Tjibbe Bakker verhuisde naar De Wilp.

“Vrijwilligers zijn momenteel keihard bezig om het nieuwe kunstgrasveld in gereedheid te brengen. Ook de kantine krijgt een grote metamorfose”. Maar gelukkig ligt er ook een schitterende grasmat op ons hoofdveld’, glimlacht Boezerooy.