Wijkbelangen Roderveld doneert 500 euro aan ErebergkampNIEUW-RODEN – Afgelopen woensdag overhandigde Teun Nicolai, penningmeester van Wijkbelangen Roderveld, een cheque van 500 euro aan Hertenkamp de Erebergkamp in Nieuw-Roden. Voorzitter Thijs-Jan Hut, penningmeester Albert Pater en beheerder Marinus van der Veen namen deze cheque in ontvangst bij het hertenkamp.

“Voor ons is het hertenkamp heel belangrijk” zegt Nicolai. “Vele bewoners van Roderveld maken geregeld even een rondje langs het hertenkamp. Daarom hechten wij er veel waarde aan dat het hertenkamp er goed bij ligt en ook kan blijven bestaan”. De gift van Wijkbelangen Roderveld is voor de Erebergkamp goed nieuws. “Wij moeten zelf onze broek ophouden en moeten het daarbij voornamelijk van donateurs hebben”, zegt Van der Veen. “Het geld dat wij binnenkrijgen komt onder andere ten goede aan het onderhoud van de locatie en het voer voor de dieren. Zo zijn we binnenkort van plan om het schuurtje en de vijver aan te pakken. Daar gaat dit bedrag dan ook heel goed bij helpen”.

Hertenkamp de Erebergkamp in Nieuw-Roden bestaat al sinds 1968. Momenteel zorgen vier bestuursleden voor het onderhoud ervan. “We hebben het hertenkamp altijd intact kunnen houden en vinden het ook belangrijk voor de gemeenschap dat het blijft bestaan”, zegt Hut. “Vele kinderen komen dagelijks even een kijkje nemen”. Om het onderhoud behapbaar te kunnen houden, is het bestuur opzoek naar nieuwe bestuursleden. Vele handen maken tenslotte licht werk.