Willem van Wierst

inbeeld

RODEN – Wat was Willem van Wierst (FOTO) blij, afgelopen dinsdag. ‘Ik werd toen namelijk gebeld door Jasja de Jong van Serge Gaus geleidehonden dat er een match is met een geleidehond. Details ontbreken nu nog, behalve dat ze luistert naar de naam Moeri en vrijdag naar Roden komt. Haar komst sluit een periode af die begon eind 2013, toen mijn laatste geleidehond Natan werd teruggenomen door de school. Daarna begon een lange weg met trainen, trainen en nog eens trainen en veelvuldige contacten met het ziekenfonds en natuurlijk met Serge Gaus. Van hem ontving ik in maart vorig jaar bericht dat hij met mij in zee wilde, gevolgd door de machtiging van het VGZ. Nu begint een nieuwe en vooral spannende periode waarin hond en ik gaan trainen en wennen aan een leven dat een grote verandering zal veroorzaken. Dat zien we straks allemaal wel, voorlopig ga ik genieten van het beste nieuws dat ik de afgelopen jaren heb mogen ontvangen’, zegt Van Wiers.