Wim de Haas zegt oprecht: ‘Sorry’

‘Ik vergat het afgelasten van festival Music in the Bush aan te kondigen’

LEEK – Mailtje van Wim de Haas, voorzitter van de Culturele Raad Leek en van het Openluchtpodium Nienoord. “Ik moet mijn excuses aanbieden,” zegt hij daar in, “ want ik ben gewoon vergeten aan te kondigen dat het festival Music in the Bush dat voor eind augustus op Podium Nienoord was gepland, niet zou doorgaan. Jammer, want het was in de loop der jaren een traditie geworden. Maar nu kwamen er mensen voor een dichte poort te staan, terwijl nergens de afgelasting was vermeld.”   ‘
Verdrietig’, ‘teleurgesteld’, ‘erg jammer’, ‘een gemis’ en opmerkingen van gelijke strekking waren de reacties die hij vervolgens binnen kreeg.
Wim de Haas daarover: “Mijn vergeetachtigheid om de afgelasting te vermelden kwam voort uit het feit, dat ik teleurgesteld en boos was dat er geen overbruggingskrediet van de gemeente Leek zou komen voor het organiseren van dit festival, terwijl veel mensen er op rekenden. Dat overbruggingskrediet had ik aangevraagd, vooruitlopend op ons plan om (hogere) huuropbrengsten ten goede te laten komen van Podium Nienoord. Maar toch mijn welgemeende excuus aan alle gedupeerde liefhebbers.”  Bij deze.